Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, mesleki ve teknik eğitim ile yüksekokul mezunu gençlerin kendi alanlarında çalışmasını teşvik etmek için yeni mekanizmalar kuracaklarını açıkladı. Yılmaz, Beştepe'de düzenlenen Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, 1 Mart 2024'te kamuoyuna duyurdukları Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Eylem Planı'nda yer alan 57 eylemden 6'sının tamamlandığını ve 2'sinin tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

Tamamlanan eylemler arasında, itiraz, istinaf ve temyiz kanun yollarına başvuru sürelerinin düzenlenmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı ek kapasitelerin kurulmasına olanak sağlayacak kanuni düzenlemelerin yapılması ve bireysel emeklilik fonlarının girişim sermayesi fonlarına yönlendirilmesi gibi önemli adımlar bulunuyor.

Ara eleman sorunu...

Yılmaz, özellikle ara eleman sorununu çözmek için kamu ve özel sektörün işbirliğiyle hareket edeceklerini vurguladı. Bu işbirliğiyle istihdamı ve verimliliği artırarak ekonominin büyümesini hedeflediklerini dile getirdi. Yatırımcılar için güven ortamı oluşturmayı amaçladıklarını belirten Yılmaz, Eylül ayında Cumhurbaşkanı liderliğinde düzenlenecek Yatırım Danışma Konseyi toplantısına dünya genelinde önde gelen çokuluslu şirketlerin üst düzey yöneticileri ile uluslararası kuruluşların ve Türkiye'deki özel sektör çatı kuruluşlarının katılacağını açıkladı.

MHP LİDERİ BAHÇELİ'nin KIZILGÜLLERE VEFASI MHP LİDERİ BAHÇELİ'nin KIZILGÜLLERE VEFASI

Yılmaz'ın açıklamalarıyla, Türkiye'nin ekonomik büyüme ve istihdam alanında atacağı adımların önemli bir parçasının mesleki eğitim ve ara eleman sorununun çözümü olduğu vurgulanmış oldu. Bu adımların ekonomideki canlanmaya ve yatırımcılar için daha cazip bir ortam oluşturulmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer