Cumhur İttifakı’nın Tokat’taki pozisyonunu belirleyen 3 isimden biridir Yücel Bulut. Diğer iki isim kim derseniz elbette Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Milletvekili Yusuf Beyazıt olduğunu söylerim.

 

“Bu genel kıstasa nereden vardın?” diye sorarsanız, anlatayım kısaca:

 

Çok sancılı bir seçim sürecine girdik. Bu süreç başlamadan aylar, hatta yıllar önce MHP Milletvekili Yücel Bulut sahadaydı ve “Ben Tokat’ta AK Parti’nin dördüncü, CHP’nin de ikinci milletvekiliyim.” sözüyle bir anda dikkatleri üzerinde toplamıştı. Bu cümlelerin sahibi Yücel Bulut sonraki zamanlarda sergilediği performansla boşa konuşmadığını herkese, hepimize gösterdi.

 

Düğün-cenaze ne varsa, insanlarımızın iyi günlerinde ve kötü günlerinde yanlarında oldu. Bizim toplumumuz iyi ve kötü günde yanında duranı, arayanı-soranı ve derdiyle sevincine ortak olanı asla unutmaz. Şimdi çarşıda pazarda kiminle konuşsak, “Yücel Bulut? Onun yeri ayrı!” cümlesi, neredeyse herkesin ortak sözü gibi olmuş. AK Parti’den CHP’ye bir bütün halinde toplum kesimlerinin dirayet ve hakkaniyetle ortaya koyduğu bu irade, MHP için olduğu kadar bu şehir için de çok ama çok büyük bir kazançtır.

 

Yücel Bulut yalnız insanlarımızın gönül dünyasına dokunmakla kalmadı, hayatlarındaki zorlukları da gündemine alarak beşeri sorunlarına da el attı ve bu mevzuları ülke gündemine getirdi. Çiftçilerin sulama sorunlarından tutun da doğal afetlerden zarar gören köylülerimizin meselelerini cesurca ifade etti, çözüm önerilerini sundu. Düşenin dostu oldu, ayaktakinin de yarenliğini yaptı. Bu herkesin harcı değildi, ama bunu başardı.

 

Ve elbette Yücel Bulut ismi markalaştı ve şehrin her kademesinde “çözüm” ile birlikte anılır oldu…

 

Bakın bugün bu şehirde Eyüp Eroğlu, Yücel Bulut ve Yusuf Beyazıt’tan başka koşturan, sahada olan ve birebir yurttaşlarla temas halinde bulunan kaç kişi daha var? Elbette Cumhur İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin il-ilçe başkanları da sürekli sahadalar ve ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. AK Parti İl Başkanı Cüneyt Aldemir ve MHP İl Başkanı Mustafa İpek’in performanslarını takdir etmemek elde değil. Ama vekillik ve belediye başkanlığı düzeyinde Cumhur’u bu şehirde “gerçek anlamda” sahada temsil eden bu üç ismin yeri, vatandaşların gözünde çok farklı.

 

Yücel Bulut’un seçilir seçilmez söylediği “Ben yalnız MHP’nin değil, “Tokat’ta AK Parti’nin dördüncü, CHP’nin de ikinci milletvekiliyim” sözü herkes için emsal teşkil etmelidir. Bu bakış açısıyla sergilediği milletvekilliği, Tokat’ın her kesiminden insanını mutlu etmiş ve halkımız Yücel Bey’i gönlündeki hak ettiği yere kondurmuştur.

 

“Cumhur’u Tokat’ta sırtlayan” adamdır Yücel Bulut…

Dolayısıyla; tartışmasız, ‘ama’sız – ‘fakat’sız, bu şehrin ve bu ülkenin önünü açacak, ufkunu genişletecek ve yarınlarına umutla bakacak yegane gerçeği, Yücel Bulut’un şahsında simgeleşen çalışma azmi, hayat felsefesi ve siyasi ilkelerdir.