10 Mart 2024 tarihinde Niğde ili Çamardı ilçesi sınırlarında Aladağlar'da, Demirkazık-Emli Vadisi mevkiinde 6 kişilik Alman gruba rehberlik hizmeti veren dağcı-rehber İsmet İNAN vefat etti. Tecrübeli ve örnek gösterilen rehberin vefatı derin bir üzüntü yaşattı. Aslen Amasyalı olan rehber İsmet İnan, Tokat yöresinde de meslektaşları arasında sevilip sayılan bir rehberdi.
Antalya Rehberler Odası Başkanı Mustafa Yalçın Yalçınkaya, rehber İsmet İnan'ın vefatını duyurdu. Peki İsmet İnan kimdir? Nerde, ne zaman, neden vefat etti? Mustafa Yalçınkaya'nın bilgilendirmesi şöyle oldu:
"10 Mart 2024 tarihinde Niğde ili Çamardı ilçesi sınırlarında Aladağlar'da, Demirkazık-Emli Vadisi mevkiinde 6 kişilik Alman gruba rehberlik hizmeti veren dağcı-rehberimiz İsmet İnan, tehlikeleri tespit etmek amacıyla mesleğinin sorumluluğu ile önden gitmiştir. Çığ düşmesi sonucu hayatını kaybetmiştir. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Kendisi bizim için vazife şehididir.
1974 yılında Amasya'da dünyaya gelmiştir. 9 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olmuştur. 2011 yılında Profesyonel Turist Rehberliği mesleğine adım atmıştır. Rehberlik hayatını doğayla bütünleştiren İsmet İNAN en zorlu yürüyüş rotalarının, dağ tırmanışlarının talep edilen rehberi olmuştur.

Türkiye'nin sayılı yüksek irtifa dağcılarından da olan rehberimiz İsmet İNAN'ın zirveleri zorlayan güçlü karakterini, yardımseverliğini ve dostluğunu her zaman hatırlayacağız.
Buradan tekrar dile getirmek isteriz ki; turist rehberliği mesleği farklı coğrafya ve koşullarda icra edilen ve bünyesinde ülkemizin yetişmiş kalifiye personelini bulunduran bir camiaya sahiptir. Şu ana kadar Türk turizminin başarı hikayesinde adının fazla zikredilmemiş olması rehberlerimizin önemini azaltmaz. Farklı çıkar gruplarının amaçları doğrultusunda bu mesleğe işlevsiz hale getirmek büyük hasarlara sebebiyet verecektir.
Hayatını kaybeden meslektaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar dileriz."
Ne zaman toğrağa verilecek?
Merhume İsmet İnan, 12 Mart 2024 Salı günü Amasya'da toğrağa verilecek.





