KAAN ikinci kez gökyüzünde KAAN ikinci kez gökyüzünde

Gaziemir'de yaşanan taksici cinayetiyle ilgili davada bugün son karar verildi. Peki, Delil Aysal kimdir, olay nasıl oldu? Delil Aysal ne kadar ceza aldı, hangi cezaevinde yatıyor? İşte detaylar...

Delil Aysal kimdir, olay nasıl oldu?

Aziemir ilçesinde taksi şoförlüğü yapan 44 yaşındaki Oğuz E., Buca ilçesinde maskeli bir yolcuyu aldıktan sonra aracını hareket ettirdi. Taksi şoförünü bir süre yanlış adreste gezdiren yolcu, daha sonra istediği adrese geldiğini söyleyerek "Borcumuz ne kadar?" dedi. "221 lira kardeş" cevabını alan saldırgan, cebinden para çıkarır gibi yaparak şoföre üç el ateş etti. Taksi şoförü acı içinde yan koltuğa devrilirken, saldırgan yaklaşık on dakika boyunca araç içerisinde bir şeyler aradı. Araç içi kamerasına yaralı şoföre tokat attığı da görülen saldırganın "Bazı insanlara güvenmeyeceksin" dediği de duyuldu. Aracı aradıktan sonra bir süre dışarıda bekleyen saldırgan, daha sonra olay yerinden ayrıldı. Polis ekipleri kaçan zanlıyı yakalayarak gözaltına aldı. Delil Aysal (19) isimli zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Delil Aysal ne kadar ceza aldı, hangi cezaevinde yatıyor?

İzmir'de, Gaziemir Belediyesi yakınlarında taksici Oğuz Erge’yi 3 kurşunla öldüren Delil Aysal'ın yargılandığı davada karar çıktı. İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık Delil Aysal, ağırlaştırılmış müebbet ve 17 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Akıl sağlığı yerinde raporu

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi tarafından hazırlanan cezai ehliyet tam raporunda, şahsın ceza sorumluluğunu etkileyebilecek bir akıl hastalığı ya da zayıflığının bulunmadığı belirtildi. Raporda, suç tarihinde Aysal'ın, işlediği iddia edilen fiillerin hukuki anlamını anlayabildiği ve bu eylemlerle ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğine sahip olduğu vurgulandı. Dolayısıyla, Aysal'ın işlediği suçlara yönelik tam ceza sorumluluğuna sahip olduğu sonucuna varıldı.