Salih Ertaçoğlu yazdı: “Lüzumsuz konularla milletimizi meşgul etmeyiniz. Milletimiz ne yapılmak isteniyor, çok iyi farkındadır.”
Mevcut anayasayı rafa kaldıranlar, açık, net, kesin hükümlerine rağmen siyasi düşüncelerle, anayasa mahkemesi kararlarını uygulamayan, anayasayı verdikleri yanlış taraflı siyasi mülahazalarla uygulamayan zihniyet bugün sıkılmadan yeni anayasa istiyor.
Yok öyle yağma beyler. Bir Adalet Bakanımız vardı önceden sayın Abdulhamit Gül. Görevdeyken “anayasa mahkemesi kararları kesin kararlardır” açıklamasını sık sık yapardı. Sonra görevden alındı. Yerine başkası getirildi. Sayın Abdulhamit Gül’e de küsmesin diye AKP Genel Başkan Yardımcılığı verildi.
Haberlerde akşam yeni Adalet Bakanımız sayın Akın GÜRLEK “Yeni Anayasa şart. Darbe anayasasından kurtulmak gerek” buyurmuşlar. Dönüp geriye bakıyorsunuz, İstanbul’da ağır ceza mahkemesi başkanlığı döneminde, anayasa tarihinde ilk defa anayasayı çiğneyerek, anayasa mahkemesinin kararını uygulamamış olduğu haberleri yayınlanıyor.
Mevcut üzerine uyacağız denilen anayasayı uygulamayanlar, istedikleri anayasa yapılsa da yerel yargıda yine bugün yaptıkları gibi yerel mahkemeleri anayasa mahkemesi üzerinde kabul edeceklerdir. Uygulama yol oldu yol.
Bir benzeri uygulama da CHP’ye yapılmaktadır. İlçe, İl ve sonuçta son kesin yetkili makam seçim ve siyasi partiler yasasına göre Yüksek Seçim Kurulu iken, kararlarına hiçbir makamda itiraz hakkı tanınmamışken, sonradan da son iki genel kurulu YSK tarafından onaylanmışken, yerel mahkemede butlan diye hiç ilgisi olmayan davalardan medet bekleniyorsa yazıklar olsun yargıyı bu hale getirenlere.
Bir de sözde teröre son, demokratik açılımlar komisyonu verdiği kararla, anayasa mahkemesinin kararlarının kesin uygulanması kararı açıklanmışken, halâ anayasa mahkemesi kararlarının uygulanmayışı, kayyumlara son verilmesi hükmü de yer almışken bunlar derhal uygulanabilir iken, uygulamaya geçilmemesi ipe un sermenin, samimiyetsizliğin, verilen çabaların hiçbir önem taşımadığının açık göstergesidir.
Lüzumsuz konularla milletimizi meşgul etmeyiniz. Milletimiz ne yapılmak isteniyor, çok iyi farkındadır.
Bu çelişkileri de kimseler artık yemiyor.
Enflasyon milleti silindir gibi de eziyor.
Sevgi ve saygılarımla.