Salih Ertaçoğlu yazdı.

Gazeteleri karıştırırken 20 Ocak 2024 tarihli gazetemiz özellikle saklanmış belge niteliği taşısın diye.

Yerel seçimler konu edilmiş, Tokat'ın siyasi tarihinde görülmemiş güçlü kadrolardan, yatırımlardan alınan paylar ifade edilerek, güçlü, büyük siyasi kadrolar anlatılıyordu.

Bu ülkede 22 senedir tek başına, her kesiminin destek verdiği AKP iktidarı vardı. Her seçimde destek verilmişti.

Beyler bir açıklasa, 2002 yılında ülkenin ekonomik değerleri, enflasyon rakamlarını hatırlasaydılar. 20 Ocak'ta o talihsiz açıklamalar yapılmazdı.

Siyasi kadroları çok başarılı olarak açıklayan o tarihteki sn. AKP İl Başkanı bugün aynı görevinde midir?

Tokat siyasi tarihinden bilgisi olmayanların, Tokat'ımıza hizmet etmiş çok değerli eski Bakanlarımızdan sayın Ali Şevki EREK'in, yine eski Bakanlarımızdan sayın Metin GÜRDERE'nin bu şehre hizmetlerini unutmaları normaldir. Kendilerinden başkalarını tanımazlar. Bugün Tokatlıya sorulsa, milletvekillerinden kimi hatırlarsınız? diye, % 80'i Ali Şevki EREK'in, Metin GÜRDERE'nin ismini duyarsınız. Gerisini hatırlayana rastlayamazsınız.

Talihsiz açıklamaları yapan o İl Başkanı, 31 Mart'tan sonra da aynı düşünceyi taşır mı? Demokrasi ders alma sistemidir.

Tokat - Niksar karayolunu YAĞMURLU'dan 7-8 km.sini yıllarca yapamayan, Dönekse virajlarına milleti mahkum edenlerin bu şehre ve millete katkısı zaten düşünülemez.

Birileri, kendilerini gökten zembille gelmişlerden sayadursun, ülkemizin, insanımızın getirildiği durum içler acısıdır.

Milyonlarca sığınmacının, ülkemize külfetini göremeyen gözler, emeklinin, işçinin memurun hakkına kolayca tırpan atıyor. 

Bir tane Allah rızası için insanımızın mutlu olacağı bir uygulama var mıdır? Zengin daha zengin, fakir daha fakir. Kimse de kusura bakmayın bunları çekmeye mecbur da değil mahkum da.

Eski değerli Bakanlarımıza saygılar, sağlık dileklerimizle.

Sevgi ve saygılarımla.