Ebrar Karakurt kimdir? Ebrar Karakurt neden gündemde? 

Türkiye Kadın Millî Voleybol Takımının ve Rusya takımı Lokomotiv Kaliningrad'nın oyuncusu Ebrar Karakurt kimdir?  Peki Ebrar Karakurt neden gündem oldu? İşte Detaylar... 

Filenin Sultanları ile muhteşem bir dönem geçiren milli voleybolcu Ebrar Karakurt, yüksek performansını Rusya'da sürdürüyor.  Ebrar Karakurt'a Rus taraftarlardan Erik Dalı sürprizi geldi.

 EBRAR'DAN REKOR
Ebrar Karakurt, Lokomotiv Kaliningrad formasıyla Moskova'ya karşı inanılmaz bir performans gösterdi.  Daha önce 34 sayıyla kariyer rekoru kıran Ebrar Karakurt, Moskova karşısında 40 sayıyla maçı tamamladı ve kendi rekorunu kırdı. 

Ebrar'ın maç sayısının ardından salonda erik dalı şarkısı çalındı, taraftarlar da şarkıya eşlik etti.  O anlar sosyal medyada viral oldu.  Ebrar Karakurt'un sosyal medya paylaşımı: "Biz her sayımdan sonra erik dalı oynuyoruz Rusya’da. Mesela bugun 40 kere oynadık." şeklinde oldu. 

Voleybola 12 yaşında VakıfBank Spor Kulübünde başladı. 
VakıfBank formasıyla iki sene üst üste hem yıldızlar hem de gençler kategorisinde Türkiye şampiyonluğu yaşadı.  U23 Milli Takımı'yla Dünya Şampiyonu olan Ebrar Karakurt, U18 Milli Takımı'yla mücadele ettiği Dünya Şampiyonası'nda  'En İyi Smaçör' ödülünün sahibi oldu. 2018 yılında VakıfBank A Takımı'na yükselen Karakurt, 1 Kulüpler Dünya Şampiyonası 
Şampiyonluğu ve 1 Türkiye Ligi Şampiyonluğu yaşadı. Mayıs 2021'de İtalya Kadınlar Voleybol Ligi takımlarından Igor Gorgonzola Novara'yla iki yıllık sözleşme imzaladı. 2023 yılında Rusya Kadınlar Voleybol Ligi takımlarından JVK Lokomotiv (Kaliningrade)' transfer olmuştur.

2023 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi ve 2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası şampiyonu olan  Türkiye kadın millî voleybol takımı kadrolarında yer almıştır.