31 Mart 2024 mahalli seçimleri kapsamında Tokat Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'na seçim çalışmalarında eşlik etmek ve destek vermek için eşi Elif Berrak Yazıcıoğlu Tokat'a geldi. Peki, Elif Berrak Yazıcıoğlu kimdir, eşi kim, kızlık soyadı ne, ne zaman evlendi, kimin gelini? İşte detaylar...

Adil Koç kimdir, kaç yaşında, nereli? Koç Metalurji A.Ş. kimin? Adil Koç nerelerin sahibi, eşi kim? Adil Koç kimdir, kaç yaşında, nereli? Koç Metalurji A.Ş. kimin? Adil Koç nerelerin sahibi, eşi kim?

Elif Berrak Yazıcıoğlu kimdir, kaç yaşında?

Elif Berrak Yazıcıoğlu, Tokat Belediye Başkan Adayı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun eşidir. Elif Berrak Yazıcıoğlu 1989 doğumludur. 35 yaşındadır.

Elif Berrak Yazıcıoğlu kızlık soyadı ne?

Elif Berrak Yazıcıoğlu'nun kızlık soyadı Gökalp'tir. 

Elif Berrak Yazıcıoğlu ile Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ne zaman evlendi?

Elif Berrak Yazıcıoğlu ile Mehmet Kemal Yazıcıoğlu 25 Nisan 2010'da nişanlandı, 20 Eylül 2014 yılında evlendi. Nişan töreninde Mehmet Kemal Yazıcıoğlu babasının yüzüğünü taktı. Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, “Babamın parmağında 30 yıl taşıdığı yüzüğü sakladım ve bundan sonra ben taşıyacağım. Bu yüzük bana manevi güç ve huzur sağlıyor. Böylece babamı her an anmış olacağım” dedi. 

Elif Berrak Yazıcıoğlu kimin gelini?

Elif Berrak Yazıcıoğlu merhum vali Recep Yazıcıoğlu'nun gelinidir.

Mehmet Kemal Yazıcıoğlu kimdir?

Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, 1982 yılında Çorum ilinin Alaca ilçesinde doğdu. Babası Recep Yazıcıoğlu’nun kaymakamlık görevi dolayısıyla sürekli yer değiştirdiklerini ve eğitimine farklı illerde devam ettiğini dile getirir. Babasının insana ve bilgiye çok önem verdiğini ifade ederek idari görevlerine dair bilgiler verir. Babasının Erzincan’daki görev yıllarından, halkın özellikle deprem sonrası verdiği tepkilerden bahseder ve o yıllarda yükselişe geçen terör olaylarına da değinir.


Yazıcıoğlu, düzenlediği bir basın toplantısında, 2009'da AK Parti Genel Merkezi Gençlik Kollarında görev yapmaya başladığını, geçen sürede partide birçok görev üstlendiğini söylemişti. Yazıcıoğlu, 2015 genel seçimlerinde Ak Parti'den Ankara 1. Bölge'den aday adayı olmuş, seçilememişti.
Eğitim: Bilkent Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Mimar Kemal Ortaokulu, Erzincan Lisesi
Amcası: Mustafa Sait Yazıcıoğlu
Ebeveynleri: Recep Yazıcıoğlu - Meryem Yazıcıoğlu
Halası: Selma Yazıcıoğlu Özcan
Büyükanneleri ve Büyükbabaları: Fatma Yazıcıoğlu, Mustafa Yazıcıoğlu

Recep Yazıcıoğlu kimdir?

Eski Tokat, Aydın, Erzincan ve Denizli valisi olarak tanınan Recep Yazıcıoğlu, kökeni ve görev yaptığı bölgelerdeki etkileyici kişiliğiyle kamuoyunun "Süper Vali" olarak adlandırdığı bir isimdi. Köprübaşı ilçesine bağlı Yılmazlar köyünde doğan Yazıcıoğlu, Aydın'da ilk ve orta öğrenimini tamamladı, daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1984 yılında Tokat Valiliği'ne atanarak Türkiye'nin en genç valisi oldu. Ardından sırasıyla Aydın, Erzincan ve Denizli'de valilik görevlerinde bulundu. Ancak 2 Eylül 2003'te Eskişehir-Ankara Yolu'ndaki bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Olaydan sonra bitkisel hayata giren Yazıcıoğlu, 8 Eylül 2003'te vefat etti. Cenazesi, memleketi Söke ilçesinde toprağa verildi.