Teknik Direktörün Gözüyle köşesinde Ercan Süsoy, Tokat Belediye Plevnespor - Orduspor 1967 A.Ş. maçını değerlendirdi.

Tokat Belediye Plevnespor kulübümüz bu sezon ikinci devre maçlarında geçen hafta, grubumuzda ilk devrenin lideri Bitexen Adana 1954 FK takımı 2-1 yenen Orduspor 1967 A.Ş. takımı ile karşılaştı. Tokat Gaziosmanpaşa Stadı’ndaki maçta Orduspor 1967 A.Ş. takımını 2-0 yendi.

            Orduspor 1967 A.Ş. takımından iki futbolcu kırmızı kartla oyundan atıldığı gibi son senelerde futbol sahalarında hemen hemen hiç görülmeyen şekilde Tokat Belediye Plevnespor Kulübü takım doktoru Osman Nuri Koylu’ya kırmızı kart gösterildiği çok enteresan bir maç izledik. Geçen hafta deplasmanda grubumuzun üst sıralarında yer alan Armoni Alanya Kestelspor’u 1-0’lık skorla yenen Tokat Belediye Plevnespor takımımız, Orduspor 1967 A.Ş. takımını da 2-0 yenerek, inşallah bundan sonra oyanacağı maçlarda alacakları puanlarla galibiyet serimizi devam ettirelim, diyelim. Biz kendilerine güveniyoruz, şimdiden bu maçlar için başarılar diliyoruz. Haydi hayırlısı.

            18 Şubat 2024 Pazar günü Tokat Gaziosmanpaşa Stadı’nda oynanan Orduspor 1967 maçımızda gözümüze takılan önemli hususlara gelince;

1) Tokat GOP. Stadı’nın protokol tribünündeki manzara her zaman olduğu gibi şehrimizin takımımıza olan ilgi, alakasını gösteriyordu. Protokol tribünümüz bu son maçlardaki en kalabalık seyirciyle buluşmuştu. O kadar ki, Ak Parti Tokat Milletvekilimiz Cüneyt Aldemir, eski Tokatspor Başkanlarından A. Sami Ülkü, Fazlı Akdağ, eski yöneticilerden Bekir Atılgan, İsmail Savaş, Tokatspor’un alt yapısında oynamış futbolcularından Tarım İl Müdürü Orhan Şahin, Beden Terbiyesi Bölge Müdürümüz Haşim Eger, Tokat Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Ersoy, MHP Tokat İl Başkanı Mustafa İpek, TÜFAD Başkanımız Ethem Canikli, bu sezon da ilk defa taraftarlarımızın bulunduğu Maraton Tribününde taraftarlarla beraber yer alan, Tokat futbolunun tekrar Türkiye spor kamuoyunda görülmesinde en büyük payı olan Tokat Belediye Başkanımız Eyüp Eroğlu ve önümüzdeki seçimde MHP Tokat Belediye Başkanı Adayı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Saadet Partisi Tokat Belediye Başkanı Adayı Selim Işık taraftarlarımızla beraber yer almışlardı. Bu arada Tokat Belediye Plevnespor Kulübümüzün Başkan Vekili Mehmet Elibol, Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah Mert, Abdullah Karataş protokol tribününde maçımızı izlemişlerdi.

2) Takımımızın 12. Adam konumundaki taraftar toplululuklarımız her zaman olduğu gibi GOP. Stadı’nın karşı Maraton Tribünündeydiler. Aralarında Belediye Başkanımız Eyüp Eroğlu, MHP Tokat Belediye Başkanı Adayı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun bulunmasıyla birlikte diğer maçlara nazaran daha kalabalık bir topluluk halinde takımımızı desteklediler. Kendilerine biz buradan teşekkür ediyoruz.

Maçın teknik analizine gelince;

Takımımız bu sezon oynadığı bu maçta en ideal, en doğru mevki dizilişiyle yer aldı. Kalede Ebubekir Elihoş, geri dörtlü sağ bek Artun Kütükçü, sol bek Muhsin Polat, sağ stoper Berk Kal, sol stoper Doğukan Subaşı, orta saha Yücel Yıldırım, Abdulkadir Sönmez iki ön libero, önlerinde ileri orta saha (santrafor arkası) Eren Kaya, forvet hattında sağ kanat (sağ açık) forvet Oğuzhan Sivrikaya, santrafor Muhammed Emir Özbilen, sol kanat (sol açık) forvet Burak Evren şeklinde dizilmişti. Teknik Adam gözüyle takımımız hat hat, mevki mevki incelediğimizde kalecimiz Ebubekir, her zamanki gibi güvenli duruşuyla, el ve ayağıyla yaptığı degajlarda daha dikkatli olmalıdır. Sonra, bu kadar soğuk kış sezonunda kısa kollu kaleci kazağı giymemelidir. Defansımızda bu maçta kendilerine çok işi düşmemekle beraber sağ bekimiz Artun Kütükçü bundan evvelki maçlarına nazaran hiç de iyi değildi. Teknik Heyetimiz de yerinde olarak 2. Yarıya sağ bek mevkii için Furkan Şan’ı alarak başlamasını en doğru karar olarak görüyoruz. Bu hattın (defans blogu) en başarılı oyuncularından Doğukan Şubaşı ise bir hayli kilo almış vaziyette olduğundan hareketlerinde zafiyet yaşamakta, ne edip yapıp bu kilolarından kurtulmak zorunda. Sağ stoperimiz, takımımızın alt yapısından yetişen Berk Kal oynadığı futbol, tecrübesi ve attığı 2 golle maçın yıldızı olmuş, galibiyette başrolü oynamıştır. Bize göre iki kanat beklerimiz, önlerindeki kanat forvetleri (açıkları) daha fazla desteklemeli, daha fazla yapacakları bindirmelerle takımımızın hücum gücünü geliştirmelidirler.

Orta sahamızda Yücel Yıldırım’ın yanına defans görevi iyi olan Abdulkadir Sönmez’i alarak orta sahamızda hem geri dörtlümüzün önünü çok iyi kapatarak bu blogta rakipten en az iki fazla adam olarak yer almamızı sağlamaları takımımızın önemli kilit noktalarından biri oluyordu. Bu maçımızda ilk defa bu ikilinin ön blogunda genelde üçüncü bölgede santraforumuza yakın yer alan tecrübeli bir futbolcu Eren Kaya yer aldı. İlk defa bu bölgenin futbolcusu olduğunu bizlere göstermiştir. Bize göre bu dizilişin dışında maçın ikinci devresinde Abdulkadir Sönmez’in yerine giren Arda Karademir veya herhangi bir futbolcu, Abdulkadir Sönmez gibi defansif özellikleri olmadığından orta sahamızın daha iyi olmasına mani olunuyor. Orta sahamızda Abdulkadir Sönmez, Yücel Yıldırım iki ön libero dizilişimizin dışında bunların önünde ileri orta saha (santrafor arkası) Eren Kaya olunca takımımızın en ideal orta saha dizilişi ortaya çıkıyor. Sonradan giren oyuncularla Yücel Yıldırım tek ön libero, bunun önünde sağ iç, sol iç gibi iki mevkiye oyuncular tercih edilecek bir diziliş olabilir.

Forvet hattımızda sağ kanat forvet (sağ açık) Oğuzhan Sivrikaya, sol kanat forvet (sol açık) Burak Evren yer alarak devam edilebilir. Kanat forvetlere Ayhan Gençtürk (sol açık), Batuhan Yılmaz ve diğerleri iç mevkilerde yer alabilir. Santrafor mevkiinde oynayan Muhammed Emir Özbilen sürekli oynamalı, santraforumuz da kanatlardan gelecek orta ve top kesmelerde iyi yer alarak gol atmaya çalışmalıdır. Genç futbolcumuz santrafor Faik Can Engin çok genç olduğundan zamanla bu takıma faydalı olur kanaatindeyiz.

Hülasa, Tokat Belediye Plevnespor takımımız son iki maçta olduğu gibi güzel neticeler aldığı, takımımızın tertip ve düzeniyle bundan sonraki maçlarda da aynı düzende oynayarak daha da güzel neticeler alacağı kanaatiyle yoluna devam eder diye düşünüyor, takımımızın futbol şansının bizimle beraber olmasını diliyoruz.