FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle aranan eski vali Ahmet Pek'in, sonunda güvenlik güçlerince saklandığı evde yakalandığı bildirildi. Peki, Ahmet Pek kimdir, nereli, kaç yaşında, nerelerde görev yaptı? FETÖ firarisi  eski Vali Ahmet Pek tutuklandı mı? İşte detaylar...

Ahmet Pek kimdir, nereli, kaç yaşında?

Ahmet Pek, 1957 yılında Sivas'ta dünyaya gelmiştir. Emniyet camiasına adımını atan Pek, 1976 yılında Polis Koleji'nden mezun olmuş ve ardından 1979 yılında Polis Akademisi'ni tamamlamıştır.

Ahmet Pek nerelerde görev yaptı?

Kariyerine başladığından itibaren çeşitli görevlerde bulunan Pek, adını özellikle Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda duyurmuştur.

Malatya'da 'Yapı Okulu' eğitim Malatya'da 'Yapı Okulu' eğitim

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü ve Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü gibi görevlerin yanı sıra, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı gibi kritik görevlerde bulunmuştur. 3 Ağustos 2012 tarihli bir müşterek kararname ile Iğdır Valiliğine atanmış ve daha sonra merkez valisi olarak da görev yapmıştır.

Ahmet Pek evli mi, çocuğu var mı?

Evli ve üç çocuk babası olan Ahmet Pek, 67 yaşındadır.

FETÖ firarisi  eski Vali Ahmet Pek tutuklandı mı?

Pek'in adı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantılı suçlamalarla anılmaktadır. Örgütle ilişkili olduğu iddiasıyla yargılanan Pek, 2016 yılında KHK ile ihraç edilmiş ve hakkında 11 yıl kesinleşmiş hapis cezası verilmiştir. FETÖ'ye üye olmak suçundan hüküm giyen eski vali, uzun bir süre saklandıktan sonra emniyet güçleri tarafından yakalanmıştır.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla sürdüğü vurgulanarak, eski valinin örgütün faaliyetlerinin deşifresine yönelik çalışmalar sonucu bulunduğu saklanma yerinde yakalandığı belirtilmiştir.

Bu gelişmelerle birlikte, Türkiye'nin FETÖ ile mücadelesinin devam ettiği ve örgütün eski üyelerinin adalet önünde hesap verdiği bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Ahmet Pek'in tutuklanması, örgüte karşı yürütülen kararlı mücadelenin bir yansıması olarak değerlendirilmektedir.