Siyasetin sıcak gündemi seçimler yaklaştıkça hararetini kaybetmiyor. Her ne kadar seçim kararı alınmasa da seçimlerin en geç normal zamanında yapılacağı düşünülürse, Haziran ayına şunun şurasında 6 ay kaldı. En geç 6 içerisinde Türkiye sandığa gidecek ve hem Cumhurbaşkanını hem de milletvekillerini seçecek.

Türkiye sathında 20 yıllık iktidar yıpranmışlığına rağmen en muhalif anketçinin araştırmasında bile en az yüzde 30 oyu olan bir AK Parti var. Son EYT düzenlemesiyle kararsız ve küskün oylarını da geriye toplayacağı tahmin edilse de bu seçim AK Parti için de çok çetin bir sınavı barındırıyor.

Sosyolojik olarak bazı toplum kesimlerini göz ardı eden tutumuyla siyasi iktidar, eğer bu noksan tarafını tamamlayamazsa sandıkta çok zorlanacak. “Nedir bunlar?” diye sorarsanız tek bir örnekle yetinebilirim:

Esnaflar! Küçük esnaflar…

Sosyal güvenlik primini kendi cebinden ödeyen, istihdam sağlayan ve vergisi ile ülkesinin kalkınmasına katkı sunan küçük esnafın EYT düzenlemesinde bile “unutulmuş” olması çok manidar. Aileleri birlikte 10 milyona yakın BAĞ-KUR esnafının 9 bin gün ile emekli edilecek olmaları bu kesime yapılan en büyük haksızlıklardan biri.

Yanında çalıştırdığı elemanı 5 bin gün ile emekli olabilirken, tatil nedir bilmeyen, hafta sonu/bayram demeden çalışan küçük esnaf, 9 bin güne mahkûm edildi. Yine herkes esnafları görmezden geldi, gelmeye de devam ediyorlar. Umuyor ve diliyoruz ki EYT yasa tasarısı meclise geldiğinde bu aymazlığın farkına varılır ve haksızlık düzeltilir.

Siyaset seçime doğru giderken elbette hareketlenecek ve EYT Yasası’nda olduğu gibi hükümet de kendisine oy getirecek hamleleri ardı sıra yapacak. Peki, muhalefet ne yapıyor? CHP ve İyi Parti aday belirleme süreçlerini nasıl değerlendirecek? Oy getirisi olan adaylarla mı yoksa hatır-gönül ilişkileriyle mi isimler belirlenecek?

Tüm bu soruların yanıtlarını yakında alacağız…

Tokat ölçeğinde baktığımızda CHP’de Dr. Nafiz Bilal Durmaz isminin öne çıktığını görüyoruz.

Bilal Durmaz’ın mesleki ve siyasi kariyerindeki yetkinlik, CHP’deki aday belirleme kriterinde bir mihenk taşı olmalı. Tartışmalı isimlerle sahaya çıkacak bir CHP’nin şu konjonktürde bile Tokat’ta işi çok zor.  Dolayısıyla CHP kendini riske atacak bir hamle içinde olmayacak muhtemelen.

İyi Parti’de ise “Fatih Demirkol ayrıntısı” bir realite olarak karşımızda...

Partisinin kuruluşundan bu yana bir nefer gibi çalışması, yalnız memleketi Tokat’ta değil, Anadolu’nun hemen her yerinde İyi Parti’nin bayrağını dalgalandırması dikkat çekici. Demirkol’un bu enerjik yapısının oluşturduğu sinerjiyi Tokat’ta sandığa yansıtması kuvvetli bir ihtimal. İşte bu önemli ihtimali İyi Parti Genel Merkezi’nin dikkate alacağı herkesin malumu…

Beşeri münasebetleri zirvede olan bir dostumuzdur Fatih Demirkol…

Siyaseten aynı düşünceleri çoğu kez paylaşmasak da o, toplumun bütün kesimleriyle barışık bir politikayı sergilemiştir bugüne değin. Demirkol’un MHP’den CHP’ye, AK Parti’den diğerlerine bütün siyasi partilerde gönül dostları vardır. İnsanların iyi ve kötü günlerinde hep yanlarında olur, acıyı da sevinci de paylaşır.

Bugün herkesin kabul ettiği bir gerçek vardır ki o da Tokat’ta Fatih Demirkol’un liste başı olduğu bir İyi Parti, büyük bir rüzgârı ardına alır ve birçok sürprize imza atar.

İyi Parti’nin “seçim kazanmak” adına ortaya koyduğu vizyonda “Fatih Demirkol ayrıntısı”nı göz ardı etmeyeceğini ve Tokat’ta sahaya en güçlü şekilde çıkacağını tahmin etmek zor değil.

İzleyip görelim…