“Erol Can kimdir?” diye sorduklarında dediklerinde “Fethi Can’ın oğludur” yanıtını veriyor herkes. Peki, ama niye? Tertemiz bir tüccar, insan canlısı bir dost, çevresine faydalı bir esnaf ve çokça sevilen bir insan olan Fethi Amca’nın oğlu olmak, Erol Can isminden önce geldiği içindir.

Babasının yolundan giden, aynı çizgiyi takip eden ve ticaretinde de tıpkı babası gibi tertemiz kalabilen Erol Can’ın şimdilerde Tokat Ticaret Odası’na aday olması ise apayrı bir güzellik taşıyor. Erol Can da tıpkı babası Fethi Amca gibi tertemiz bir tüccar, insan canlısı bir dost, çevresine faydalı bir esnaf ve çokça sevilen bir insandır. Erol Bey’in Ticaret Odası Başkanlığı’na yakışacak bir isim olmasından öte gönüllerde edindiği yer de çok önemlidir.

Her düğünde ve her cenazede Erol Can’ı görürsünüz. Sizi iyi gününüzde de kötü gününüzde de yalnız bırakmaz. Babasından aldığı genleri taşıyan kişiliğiyle tanısın-tanımasın derdi olan herkesle yakından ilgilenir. Erol Can’ın hem bu sosyal ilişkilerindeki ileri düzeyinin, hem de ticari birikiminin Tokat ticaretine katacağı çok şey var… Dolayısıyla TSO Başkanı seçildiği takdirde yalnız memleketin ticaretine değil, beşeri münasebetlerdeki dayanışmamıza da katkı sunacağına eminim.

TSO seçimleriyle ilgili yayımladığı açıklamalarında Erol Can, “ekip çalışması ve ortak akıl” vurgusu yapıyor. Erol Bey’in “Meclis ve komite üyelerimizle istişareye yönelik bir ortak akıl yürüteceğiz. Meclisimizde ve bu komitelerimizde görev alan kişilerin, kurum ve kuruluşlardaki komisyonlarda yetkinliklerine uygun alanlarda görev almalarını sağlayacağız. Yani her şeyden önce söz sahibi olmaya, alınan kararlarda etkili olmaya, düğer tüm kurumlarla ortak akıl kültürünü oluşturmaya çalışacağız.” ifadeleri çok değerli…

Yine Erol Can açıklamalarında kadın ve genç girişimcilere de önemli mesajlar vererek, “Kadın girişimciler icra kurulumuz ve genç girişimciler kurulu icra kurullarımızla birlikte hareket edeceğiz. Onların demokratik sürecine saygı ile yaklaşıp, yapacakları çalışmaları istişare ederek destekleyeceğiz, şuan sıfır olan iletişimimizi yeniden kuracağız.” sözünü veriyor. TSO’nun yeniden siyaset üstü bir kurum olmasını sağlayacaklarını ifade eden Erol Can, “Öncelikli hedefimiz, Tokat TSO’yu, 2018 yılında bırakıldığı gibi danışılan, istişare edinilen, ortak hareket edilen ve siyaset üstü statüsüne yeniden kavuşturmaktır.” diyor.

Erol Can’ın kamuoyuna verdiği mesajlar son derece kıymetli cümleler içeriyor. Her bir satırı birlik ve beraberlik adına söylenmiş güzel sözler. Memleketimize olan sevgisini ve ekip çalışmasına verdiği önemi “Derdi, sevdası Tokat olan, şehrini seven, Tokat’ta ticaretin içinde olan insanlarla yürüyoruz. ‘Güçlü Ekip, Güçlü Yönetim’ sloganıyla çıktığımız bu yolda birlikte yürüdüğümüz arkadaşlarımızla birlikte, kendimize oy pusulamızdaki rengimizden yola çıkarak ‘sarı liste’ adını verdik” diyerek ifade eden Erol Can’a başarılar diliyorum.

Tokat ticaretine unutulmayacak izler bırakan bir ailenin evladı olarak girdiği TSO seçimlerinin başta ilimize, TSO’ya, mümtaz şahsına ve bütün değerli adaylara hayırlara vesile olmasını ümit ediyorum.