Kahraman Emmioğlu'nun ani ölümü, kamuoyunda büyük bir şaşkınlık ve üzüntüyle karşılandı. Peki, Kahraman Emmioğlu kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü? İşte detaylar...

Fuat Köse kimdir, kaç yaşında, nereli? Fuat Köse hangi partiden, evli mi, eşi kim, mesleği ne? Fuat Köse kimdir, kaç yaşında, nereli? Fuat Köse hangi partiden, evli mi, eşi kim, mesleği ne?

Kahraman Emmioğlu kimdir, kaç yaşındaydı?

1940 yılında Gaziantep'te dünyaya gelen Kahraman Emmioğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi Nükleer Enerji Enstitüsü mezunu olarak eğitimini tamamlamıştı. Siyasete adım attıktan sonra Türk siyasetine önemli katkılarda bulunmuş ve Gazi şehri Gaziantep'in medarı iftiharı olarak tanınmıştır.

Asistanlık, İ.T.Ü. Nükleer Enerji Enstitüsü mezuniyeti, Genelkurmay AR-GE Dairesi’nde yaptığı yedek subaylıktan sonra Devlet Planlama Teşkilatı’nda ve 1971’de kendi işyerinde çalışmaya başladı. 1973-2005 yıllarında Sanayi Bakanlığı’nda Teşvik Uygulama Genel Müdürü, Müsteşar Muavini (Ağır Sanayi Koordinatörü), Müsteşar Vekili, TEMSAN Genel Müdürü, muhtelif üniversite ve akademilerde öğretim üyesi, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreteri, 20.Dönem Gaziantep Milletvekili, TÜPRAŞ Yön. Kurulu Başkanı ve muhtelif özel şirketlerde genel müdür ve danışman olarak çalıştı. İngilizce, Almanca ve Farsça bilen Kahraman Emmioplu evli, 3 çocuk, 5 torun sahibiydi.

Kahraman Emmioğlu neden öldü?

Siyasi kariyeri boyunca Türk siyasetinin manevi mimarları arasında yer alan Emmioğlu, ölümüyle birlikte siyaset dünyasında derin bir boşluk bıraktı. Ancak ölüm nedeni hakkında henüz net bir bilgi bulunmamaktadır. Detaylı incelemeler ve otopsi raporu sonucunda ölüm nedeninin belirlenmesi beklenmektedir.

Kahraman Emmioğlu'nun vefat ettiği tarih itibariyle 83 yaşında olduğu bilinmektedir. Uzun yıllar boyunca Türk siyasetine katkı sağlayan ve Gaziantep'in tanınmış simalarından biri olan Emmioğlu'nun ölümü, sevenleri ve siyaset camiası tarafından büyük bir hüzünle karşılandı.

Kahraman Emmioğlu'nun yaşamı ve siyasi kariyeri, Türk siyasetinin önemli dönemlerinde iz bırakmıştır.