İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağının ilan edildiği 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi için seçim gezileri yapıyor. Bugün, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve CHP Teşkilatlarının karşılamasıyla Tokat’a geldi, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan halka hitap etti.

Milletvekili Aday Listelerinin YSK’ya bildirilmesi sonrası “Hedefimiz Türkiye’yi yeniden kalkınma, zenginleşme ve demokrasi rotasına sokmaktır. Bunun için Millet İttifakı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı yapacak ve mecliste çoğunluğu elde etmek için tüm adaylarımızla birlikte çok daha yüksek bir inanç ve iradeyle çalışacağız. Aday veya aday adayı olarak bu sürece destek veren herkese teşekkürler.” diyen Ekrem İmamoğlu, öğleden önce Amasya Merzifon’daydı, hemen sonrasında Tokat’a geçti. Saat 16.00 sularında Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda coşkulu kalabalığa hitap etti.

TOKAT BLD. PLEVNESPOR ATKISIYLA KONUŞTU

         Ekrem İmamoğlu, Tokat Cumhuriyet Meydanı’ndaki kürsüye çıktığında boynuna Bölgesel Amatör Lig 4. Grup’ta şampiyon olan Tokat Belediye Plevnespor Futbol Takımının atkısı asıldı. Boynunda atkıyla konuşan Başkan İmamoğlu gençlere gelecek için umut vaat etti ve “emek liyakat zinciri kopmuştur, biz bunu yerine oturtacağız, gençlere söylüyorum bir tanıdığı yoksa, o partiye üye olmamışsa işe girebiliyor mu, bu ülkenin genci hayallerini Tokat’ta, Erbaa’da, Reşadiye’de, Zile’de kuracak. Bizim gençlerimiz gülmeliler, eğlenmeliler, iyi eğitim almalılar. Sevgili gençler yüzünüzü güldürecek bir dönem getiriyoruz.” Dedi.

Sizinle sohbet etmeye, dertleşmeye ve enerjinizi alıp bütün Türkiye'yi dolaşmaya geldim. Çok az zamanda çok büyük işler başarmak zorundayız. Memleketimiz, milletimiz ve 86 milyon vatandaşımız için başaracağız. Ülkemizin dört bir tarafını gayretle gezeceğim. Millet ittifakı herkesi kapsayacak, biz herkesin elini sıkmaya geliyoruz." diye konuştu.

KONUŞMASINA NAMAZ ARASI

         Ekrem İmamoğlu kürsüde konuşurken ikini ezanı okunmaya başladı. Konuşmasına ezan nedeniyle bir müddet ara verirken, mübarek Ramazan ayını kutladı.   

86 MİLYON İNSANIMIZ KAZANACAK

14 Mayıs'taki seçimi 86 milyon için kazanacaklarını dile getiren Ekrem İmamoğlu özetle şunları söyledi:

"Tokat’ın her köşesi bir başka güzel, gençleri çok seviyorum ve çok güveniyorum. Gençlere çok şey beklediğimizi biliyorlar, bizim önümüzü açın diyorlar. Sesimizi kısmayın, twitterımızla uğraşmayın, bizi bölmeyin diyorlar. Gençlerin ön yargısı yok. Kınalı Ali’yi bilirsiniz değil mi? Bir kahramanlık örneği… Vatanına kurban olsun diye kına yakılır, işte bu ülkenin yiğit gençleri şimdi diyorlar ki biz 21. Yüz yılın gençleriyiz, biz teknolojinin gençleriyiz, biz üretiriz, engellerimizi kaldırın diyorlar, kaldıracağız. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi bizim önemli bir üniversitemiz, 30 bin öğrencisiyle fırsatlarını büyüteceğiz. Onlar bu millete, memlekete 21, yüzyılın diliyle bu millete kurbanlar zaten. Ben de sırtımı bu güzel ülkenin gençlerine yaslamaktan çok onur duyorum, kendimi güçlü buluyorum. Bu seçim sizin seçiminiz gençler, geleceğinize oy vereceksiniz, önümüzdeki 100 yılın seçimi, Cumhuriyetin yüzüncü yılı, ikinci yüzyılı seçimi. 6 siyasi parti bir arada, büyük bir demokrasi yolculuğu. Çeşitliliğimizle güzeliz. Burada etnik kökeniyle, kültürüyle, giyimiyle, kuşamıyla farklı insanlarımız var. Bu memleket doğusuyla batısıyla, her yerinden insanıyla, farklılıklarıyla çok güzel. İşte biz o altı liderin olduğu masada, Millet İttifakı'nda o farklılığın zenginliğini taşıyoruz. O farklılığın zenginliğiyle milletimize hizmet edeceğiz. 'Ben ne dersem o olurdan' kurtulacağız. Hayatı boyunca 'Ben' diyenden kurtulacağız. Biz demeye, birlikte yönetmeye geliyoruz. Millet İttifakı vazgeçilmez yolculuğumuzdur. Bu dönem başka bir dönem, bu seçim başka bir seçim. Bu süreçte bölünmeyeceğiz, birleşeceğiz, birlikte kazanacağız. Kazananlar kulübü değişti. Eskiden bir avuç insandı şimdi millet kazanıyor. Milletin dönemi başlıyor. Kazananlar kulübü değişecek. Asla ayrışmayacağız, bölünmeyeceğiz, birliğin gücüne oy vereceğiz. Ben birlikte kazanmayı iyi biliyorum. İstanbul’da Millet İttifakı'yla kazanmanın ne olduğunu iyi biliyorum. Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Meral Akşener'in yan yana nasıl bir güç yarattığını biliyorum. İstanbul'u sadece iki partiyle değil büyük bir konsensüsle kazandık. Aslında Millet İttifakı'nın temeliyle kazandık. Onun için kazanmayı biliriz. 15 Mayıs sabahı kalktığınızda hava size bir başka güzel gelecek, yüzünüz gülecek. Artık televizyonda saat başı konuşan yüzü asık bir insan görmeyeceksiniz. Her gün vatanı ve milleti için çok çalışan bir heyeti göreceksiniz.”

ÇALIŞMAMDAN YORULACAKLAR

Ekrem İmamoğlu konuşmasının devamında “Akşam sabah akıllarında bir Ekrem İmamoğlu, akıllarından İstanbul’u unutamadılar. İstanbul’daki bir açılışta bir çivi çakamamışlar dedi sn. Cumhurbaşkanı. Onlar Ekrem İmamoğlu’nun 4 yılda yaptığından büyük bir sıkıntı çekiyorlar. Bizim iş yapmamız farklı, eşimiz dostumuz, kızımızla çalışmıyoruz, bu milletin evlatları ile çalışıyoruz. Orası milletin malı. Arkadaşlar üzülmeyin, milletin malı yine millette, sadece sizi beğenmeyip yolladılar, aynen 14 Mayıs günü de size güle güle diyecekler. Bir de diyorlar ki Ekrem İmamoğlu anca geziyor. Ben neferim, milletin neferiyim çok çalışacağım dedim. Beni gördükçe çalışmalarımla sizi yoracağım, siz beni izlerken yorulacaksınız.” dedi.

HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK DİYEREK SÖZLERİNİ BİTİRDİ

         Ekrem İmamoğlu, 14 Mayıs seçimlerini kazanmak için kalabalıktan sözler alarak konuşmasını tamamlarken “her şey çok güzel olacak” diye tempo tutturdu ve “Tokat istiyorsa her şey güzel olur, hepinizi çok seviyorum, sağ olun, var olun” diyerek saat 16.50’de konuşmasını tamamladı.

(Haber-Fotoğraf: Mustafa Işık) #tokathaberleri #tokathaber #yerelhaber