Tokat’ta 20 bin 700 kişi, eski tip sürücü belgesini yenilemedi. Ehliyetlerini 31 Temmuz 2025 tarihine kadar değiştirmeyen sürücüler, 15 TL yerine 7 bin 423 TL ödemek zorunda kalacak. Uzmanlar, vatandaşları son gün yoğunluğuna kalmadan başvurularını tamamlamaları konusunda uyarıyor.
Eski Ehliyetler 1 Ağustos’tan İtibaren Geçersiz Olacak
1 Ocak 2016’dan itibaren yeni tip ehliyetlerin verilmeye başlanmasıyla birlikte, eski tip sürücü belgelerinin değişimi için tanınan süre 31 Temmuz 2025’te sona erecek. Bu tarihten sonra eski ehliyetlerle trafiğe çıkmak yasal olmayacak. Ayrıca, yenileme işlemi için son başvuru tarihini kaçıranlar, 15 TL’lik normal ücret yerine 7 bin 438 TL (B sınıfı için) ödemek zorunda kalacak.

Tokat’ta Yenilenmeyen Ehliyet Sayısı 20 Bin 700
Gazeteci Mustafa Işık’ın edindiği bilgilere göre, Tokat genelinde bugüne kadar 182 bin ehliyet yenileme başvurusu yapıldı. Ancak 20 bin 700 kişi hâlâ eski sürücü belgesini kullanıyor.
İşte ilçelere göre yenilenmeyen ehliyet sayıları;
Merkez: 7.500 kişi
Erbaa: 3.000 kişi
Turhal: 2.750 kişi
Niksar: 2.550 kişi
Zile: 1.800 kişi
Reşadiye: 1.220 kişi
Almus: 840 kişi
Pazar: 350 kişi
Yeşilyurt: 200 kişi
Artova: 230 kişi
Başçiftlik: 175 kişi
Sulusaray: 150 kişi
15 TL Yerine 7 Bin 423 TL Ödememek İçin Son Tarih 31 Temmuz
Yeni ehliyet başvurularında, 31 Temmuz’a kadar yalnızca 15 TL harç ücreti alınırken, 1 Ağustos’tan itibaren bu ücret B sınıfı ehliyet için 7 bin 438 TL’ye çıkacak. Bu nedenle, vatandaşların bir an önce Nüfus Müdürlükleri’ne başvurarak işlemlerini tamamlamaları büyük önem taşıyor.
Vatandaşlara Kritik Uyarı, Yoğunluk Yaşanmadan Başvurun!
Son gün yoğunluğu yaşanmadan ehliyet değişim işlemlerinin tamamlanması gerekiyor. Özellikle Temmuz ayının son haftasında büyük bir başvuru akını bekleniyor. Yetkililer, vatandaşların zaman kaybetmeden başvurularını yapmalarını ve gereksiz ek maliyetten kaçınmalarını tavsiye ediyor.





