TRT, 60. kuruluş yılına özel yayınlarla etkinlikleri izleyiciyle buluşturacak TRT, 60. kuruluş yılına özel yayınlarla etkinlikleri izleyiciyle buluşturacak

Halk TV'nin sevilen ana haber sunucusu İrfan Değirmenci, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruyla kanalla olan işbirliğine son verdiğini açıkladı. Peki, İrfan Değirmenci Halk TV'den ayrıldı mı? İrfan Demirci Halk TV'den neden ayrıldı? İşte detaylar...

İrfan Değirmenci Halk TV'den ayrıldı mı?

İrfan Değirmenci, Halk TV'den ayrıldığını sosyal medya üzerinden duyurdu. Geçmişte TİP'in İzmir milletvekili adayı olan ve seçim sonrasında tekrar Halk TV'deki görevine geri dönen Değirmenci, tekrar ekranlara veda etme kararı aldı.

Irfandeğirmencix

İrfan Demirci Halk TV'den neden ayrıldı?

Değirmenci'nin yaptığı açıklamada, "Koltuğa alışmak çok fena bir şey. İnsan, toplumun yararına koltuktan da feragat edebilmeli çıkarlarından ve paradan da" ifadeleriyle başlayarak, ekranlardaki görevinden ayrılma nedenlerine vurgu yaptı. Adalet, haktan, emekten ve toplumsal mücadeleden yana olduğunu belirten Değirmenci, "Ezene karşı mücadelenin bin bir yolu var. Her zaman yeni yollar bulmak mümkün. O yollardan biri televizyon. Ama tek yol değil" diyerek, mücadelede televizyonun etkili bir araç olduğunu ancak tek yol olmadığını dile getirdi.

Değirmenci, açıklamasında ayrıca, "Velhasılı kelam yolu eşitlik, özgürlük, adalet mücadelesinden geçenlerle yoldaşlık yapacağımız yeni yollar mutlaka bulunur. En kısa sürede yeniden buluşmak, yeni yolları birlikte yürümek ümidiyle..." diyerek, gelecekteki mücadelede izlenecek yollar hakkında umutlu olduğunu belirtti.

İrfan Değirmenci'nin Halk TV'den ayrılması, medya ve siyaset gündemine yeni bir boyut kazandırırken, Değirmenci'nin gelecekteki adımları ve mücadele alanları merak konusu olmaya devam ediyor.

İrfan Demirci kimdir?

İrfan Değirmenci, 3 Kasım 1977 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Değirmenci, gazetecilik kariyerine 1996 yılında Ostim TV'de başladı. Siyaset Meydanı programındaki konuşmasıyla dikkat çeken Değirmenci, ardından Ali Kırca'nın stajyer olarak davet etmesiyle atv'de staj yapmaya başladı ve 22 Ekim 1999'da atv ekibine katıldı.

Siyaset haberleriyle tanınan Değirmenci, daha sonra Ankara'da yaşam haberleri üzerine çalışmaya başladı. Kariyerindeki yolculuğuna devam ederek Star TV, CNN Türk ve Kanal D gibi önemli medya kuruluşlarında görev aldı. FOX'ta "İrfan Değirmenci ile Çalar Saat" ve Kanal D'de "İrfan Değirmenci ile Günaydın" programlarını sundu.

2017 yılında Kanal D'deki işine son verilmesinin ardından, YouTube kanalı Babala TV'de "İrfanı Hür" programıyla izleyicilerle buluştu. Daha sonra Halk TV'ye geçerek "İrfan Değirmenci ile Halk Ana Haber Bülteni"ni sunmaya başladı.

Ancak siyasi bir karar alarak 3 Nisan 2023'te Halk TV'den ayrılarak TİP İzmir milletvekili adayı oldu. Milletvekili genel seçimlerinde aday olan Değirmenci, ne yazık ki kazanamadı. Ancak 3 Temmuz 2023 tarihinde tekrar Halk TV'ye geri döndü ve akşam ana haberlerini sunmaya devam etmektedir.