İYİ Parti içerisinde yaşanan istifaların ardından, Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir'in de parti üyeliğinden ayrılması gündemi sarsmış durumda. Birol Aydemir'in İYİ Parti'den istifasıyla ilgili detaylar merak ediliyor. Peki, Birol Aydemir kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne, evli mi? İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir neden istifa etti? İşte detaylar...

Birol Aydemir kimdir?

Birol Aydemir, 25 Ocak 1966 yılında Erzincanda dünyaya geldi.  (58 yıl yaşında) 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun olduktan sonra kariyerine Devlet Planlama Teşkilatı'nda uzman yardımcısı olarak başladı. Uzmanlık ve daire başkanlığı görevlerini üstlendikten sonra, 2002 yılında DPT müsteşar yardımcılığına atanmıştır. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kurucu başkanlığı, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde planlama müşavirliği gibi önemli görevlerde bulunmuş ve aktif bir kariyer inşa etmiştir.

Siyasi hayatına Demokrasi ve Atılım Partisi'nde başlayan Aydemir, partisinden görüş ayrılıkları sebebiyle istifa etmiş ve ardından İYİ Parti'ye katılarak Meral Akşener'in başdanışmanı olarak görev yapmıştır.

İyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli, 2 erkek ve bir kız çocuğu sahibidir.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir neden istifa etti?

Son dönemde ülkenin yaşadığı sosyal, ekonomik ve hukuki zayıflıkların siyasete yansıdığını gözlemleyen Birol Aydemir, parti içindeki fikir ayrılıklarını ifade etmiş ve aynı rotada ilerleyemediğini belirtmiştir. Bu sebeple İYİ Parti'den istifa etme kararı almıştır.

Aydemir'in istifası, siyasi arenada önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı dönemde ideolojik çekişmelerden ziyade, halkın günlük yaşamını etkileyen sorunlarla ilgilenmenin önemine vurgu yapmış ve ülkeye hizmet etme arzusunu ifade etmiştir.

Ersin Gündoğdu Personel Limited Şirketi’in sendika işyeri temsilcisi oldu Ersin Gündoğdu Personel Limited Şirketi’in sendika işyeri temsilcisi oldu

Birol Aydemir'in istifasıyla birlikte, İYİ Parti içindeki dengelerin ve gelecekteki siyasi süreçlerin nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor. Aydemir'in bilgi ve tecrübesinin, ülkenin geleceği için nasıl bir rol oynayacağı ise önümüzdeki süreçte daha netleşecektir.