Genelgeye göre, artık 10 milyon TL'nin altındaki gayrimenkul satışları yerel gazetelerde ilan edilmeyecek. KGK Genel Başkanı Dim, bu düzenlemenin yerel basına ciddi bir darbe niteliğinde olduğunu ifade etti. Dim, “Bu karar piyasa gerçekleriyle örtüşmüyor. SGK'nın amacı, gayrimenkul satışlarından alacaklarını tahsil etmektir. Daha fazla kitleye ulaşmak için ilanların yaygınlaşması gerekir. Ancak bu genelge, bu basit kuralı göz ardı etmiştir” dedi.

Emeklilerin maaş farkları bugün hesaplara yatmaya başladı Emeklilerin maaş farkları bugün hesaplara yatmaya başladı

Dim, genelgede yer alan "Belediye, muhtarlık ve meslek odaları ilan panolarında da ilan edilmesi mümkün" ifadesinin günümüz iletişim teknolojisiyle mantıklı olmadığını belirtti. “İyi ki 'Tellallar aracılığıyla duyuralım!' denmemiş. Bu genelge, yerel basının ekonomik darboğazda yok olmasına yol açacak bir girişimdir. Acilen bu yanlıştan dönülmelidir” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Dim, yerel basının bu tür resmi ilanlardan mahrum kalmasının ekonomik olarak zorluk yaşamasına neden olacağını vurguladı. Yerel gazetelerin, bu tür ilanlar sayesinde önemli bir gelir kaynağı sağladığını belirten Dim, SGK'nın aldığı bu kararın yerel gazetelerin kapanmasına kadar gidebilecek sonuçlar doğurabileceğini söyledi. KGK olarak bu konuda gerekli mücadeleyi vereceklerini de ekleyen Dim, yerel basının desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi