Kocaeli Valisi Seddar Yavuz valiliği yayınladığı bir kararla gündemde. Sokak hayvanlarının akıbeti ile ilgii bu kararın ardından Kocaeli Valiliği ve Vali Seddar Yavuz araştırılıyor. Peki, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi, çocuğu var mı? Kocaeli Valisi Seddar Yavuz neden gündem oldu? Kocaeli Valililiği ne karar aldı? İşte detaylar...

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz kimdir?

1967 yılında Eskişehir'de doğan Seddar Yavuz, 2020 yılında Kocaeli Valiliği görevine atanan ve o zamandan beri kentin kalkınması için önemli çalışmalar yürüten tecrübeli bir bürokrat.

Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Yavuz, mülki idare amirliği görevine başladığı 1984 yılından beri birçok ilçede kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinde bulundu. Gümüşkonak, Eskişehir, Balıkesir, Adıyaman, Harmancık, Aslanapa, Güdül, Korgun, Eğil, Dursunbey, Kadınhanı, Siverek, Kemer, Gaziosmanpaşa, Uşak, Muş ve Ordu'da görev alan Yavuz, 2020 yılında Kocaeli'nin valisi olarak atandı.

Göreve geldiği günden beri Kocaeli'nin kalkınması için birçok projeye imza atan Vali Yavuz, kentin sanayileşmesi, turizminin gelişmesi ve tarımının modernleşmesi için önemli yatırımlar yapılmasını sağladı. Eğitim ve sağlık alanlarında da önemli gelişmeler kaydeden Kocaeli'nde kentsel dönüşüm projeleri ile şehrin çehresi değişti. Kamu hizmetlerinin kalitesinin de yükseltilmesi için çalışmalar yürüten Yavuz, bu sayede Kocaeli'yi yaşanabilir bir kent haline getirmeye çalışıyor.

Uzunköprü'de tarihi eser kaçakçılığı operasyonu Uzunköprü'de tarihi eser kaçakçılığı operasyonu

Başarılı çalışmalarıyla takdir toplayan Vali Yavuz, 2023 yılında "Yılın Valisi" seçilerek de bu başarısını tescilledi.

Seddar Yavuz'un Başarılarından Bazıları:

Kocaeli'nin sanayileşmesi için yeni yatırımların çekilmesi ve mevcut sanayi tesislerinin modernleştirilmesi.
Turizm altyapısının geliştirilmesi ve Kocaeli'nin turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi.
Modern tarım tekniklerinin yaygınlaştırılması ve tarımsal üretimin artırılması.
Yeni eğitim yatırımları ile eğitim imkanlarının genişletilmesi ve eğitim kalitesinin yükseltilmesi.
Yeni sağlık tesislerinin yapılması ve mevcut sağlık tesislerinin modernleştirilmesi.
Kentsel dönüşüm projeleri ile Kocaeli'nin çehresinin değiştirilmesi ve depreme dayanıklı konutlar inşa edilmesi.
Kamu hizmetlerinin dijitalleştirilmesi ve vatandaşlara daha hızlı ve kolay hizmet sunulması.

Seddar Yavuz Hakkında Yapılan Yorumlar:

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakçay: "Sayın Valimiz ile uyum içinde çalışıyoruz. Kocaeli'nin kalkınması için birlikte birçok proje yürütüyoruz."
Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necip Ferah: "Valimiz iş dünyasıyla yakın ilişkiler kurarak kentin yatırım cazibesini artırıyor."
Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köksoy: "Sayın Valimiz eğitim camiasına büyük önem veriyor. Eğitim alanındaki iş birliklerimiz sayesinde Kocaeli'nin eğitim şehri olma yolunda önemli adımlar atıyoruz."
Bir Kocaeli Sakini: "Valimizden çok memnunuz. Kocaeli son yıllarda büyük bir değişim ve gelişim yaşadı. Bunu Sayın Valimize ve ekibine borç biliyoruz."

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz neden gündem oldu, ne karar aldı?

Kocaeli Valiliği, sokak hayvanlarıyla ilgili önemli bir karar açıkladı. Vali Seddar Yavuz'un imzasını taşıyan kararda, sahipsiz sokak hayvanlarının insanlara ve diğer canlılara verdiği zararlardan bahsedildi. İlçe belediyelerine üç yıl süreyle hayvan bakımevleri kurma ve rehabilitasyon işlemlerini gerçekleştirme görevi verildi. Ayrıca, geçici bakımevlerinde tehlike oluşturan hayvanların veteriner hekimi kararıyla en az acı veren ve hızlı şekilde öldürülmesi öngörüldü. Bu karar, sosyal medyada tartışma yarattı. Bazıları kararı desteklerken, bazıları ise eleştirdi. Son zamanlarda sokak köpeklerine bağlı ölüm ve saldırı haberlerinin artmasıyla toplumda ciddi bir huzursuzluk yaşanıyor. Valiliğin aldığı kararın, sokak hayvanları sorununa çözüm getirip getirmeyeceği merak konusu oldu.