Lila Kağıt, 2006 yılında Türkiye’nin ve dünyanın hızla artan hijyenik temizlik kağıdı ihtiyacını karşılamak amacıyla %100 Türk sermayesi ile kuruldu. Peki Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir, nereli? Lila Kağıt ne zaman halka arz olacak?    

Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir, nereli? 

1933 yılında Gaziantep’te dünyaya geldi. İlkokul eğitimini sürdürürken 7 yaşında babasının yanında iş hayatına başladı. 1964 yılında Güneydoğu İplik San ve Tic. A.Ş.’yi kurdu. Daha sonra İstanbul’a yerleşti ve 1984 yılında Çorlu’da kurduğu Marmara Pamuklu Mensucat’ta çalışma hayatına yönetici olarak devam etti. Abdullah Öğücü’nün girişimciliği, yurtdışında eğitimini tamamlayan oğullarının bilgi birikimi ile güçlenerek 2004 yılında Boyahane işletmesi, 2005 yılında Enerji Santrali ve 2006 yılında Lila Kağıt fabrikası yatırımlarıyla sürdü. Lila Kağıt Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürürken 2007 yılında vefat etti. 

Maylo Havlu Kağit

Abdullah Öğücü liderliğindeki firma, yıllık 271 bin tonluk kağıt üretim kapasitesi ve 300.000 m2 toplam alana yayılı üretim tesisi ile, sektörde aynı kampüste üretim yapan tam entegre tesisler içinde Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük üreticilerinden biri konumunda. Sofia, Maylo, UltraBerrak, Nua markaları ve tuvalet kâğıdı, kâğıt havlu, mendil, peçete gibi hijyenik temizlik kağıdı ürünleriyle tüketicilerine 80.000’den fazla noktada ulaşan Lila Kağıt, 5 kıtada 80’i aşkın ülkeye yarı mamul ve mamul ihracatı yaparak ülke ekonomisi için katma değer sunmakta.

Sakarya'dan öğrencilere ücretsiz seyahat ve indirim kararı Sakarya'dan öğrencilere ücretsiz seyahat ve indirim kararı

Lila kağıt ne zaman, nerede, nasıl kuruldu?

Gaziantep kökenli Lila Kağıt, köklü bir geçmişin ardından temizlik kağıdı sektöründe adını güçlendirdi. 1930'da başlayan yolculuk, iplik ve tekstil ürünlerinin satışıyla devam etti. 2002'de iplik boyama faaliyeti için Lila Tekstil Boya kuruldu. Sürdürülebilir üretim hedefiyle enerji santrali de devreye alındı. Yenilenen vizyonla temizlik kağıdı üretimine yönelen şirket, 2006'da Lila Kağıt'ı kurdu. 2008'de ilk temizlik kağıdı üretim hattı hayata geçirildi ve markalı ürünlerle pazar payı arttı. 2010'da sosyal sorumluluk projesi Maylo ile çocuk eğitimine destek verdi. İhracat ve cinsiyet eşitliği alanında başarılar elde eden şirket, yeni tesislerle büyümeye devam ediyor. Erzurum'da hijyenik temizlik kağıdı üretim tesisi açma çalışmaları da devam ediyor.

Lila Kağıt ne zaman halka arz olacak?  

Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş., 30 Nisan ve 3 Mayıs 2024 tarihlerinde halka arz olacak.