30 Mart 2024 Yerel Seçimlerinden sonra ilk kez Belediye Başkanımızı dinleme imkanına sahip oldum. Bizim de işyerimizin bulunduğu iş merkezinde düzenlenen kahvaltı etkinliğine katılan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun seçim öncesinde taşıdığı heyecanı aynen muhafaza ettiğini görmek gerçekten güzeldi.

Başkan Yazıcıoğlu’nun şehir için ortaya koyduğu vizyon ve ekibiyle sahadaki varlığı dikkat çekici. Her talebi özenle dinliyor, yanıt veriyor ve vaat ederken de çok temkinli konuşuyor. Bu da insanları boş yere beklenti içerisinde bırakmıyor. O kadar net, o kadar sarih. Talep eden, cevabını net alıyor anlayacağınız.

Yazıcıoğlu yeni imar bölgelerini, terminalde yapılan çalışmaları, Çekenli İş Merkezi’nde başlayacak yenileme hizmetlerini, yeni açılacak yolları büyük bir heyecanla anlattı. Belediye ekiplerinin şehrin her tarafında çalıştığına vurgu yapan Başkan, “değişim” mottosuyla başlattığı yenilik hareketine yeni ivmeler kazandırdıklarının altını çizdi.

Şehre yatırımcıların gelmesi, turizmde yapılması gerekenler ve daha birçok konuda çarpıcı analizlerini dinlediğimiz Yazıcıoğlu’nun Tokat’ı Türkiye dışına taşıyan hamlelerinden de bahsetmek gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde Başkan Yardımcısı Recep Bozdemir, beraberindeki heyetle Irak Türkmen Birliği Meclisi Başkanı, aynı zamanda Irak Oluşumlardan Sorunlu Bakanı Aydın Maruf ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Başkan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu bu ziyareti Tokat Belediyesi’nin uluslararası iş birliklerinde “vites yükseltme” olarak değerlendirdi.

Ziyarette kültürel, sosyal ve ekonomik alanlarda gerçekleşebilecek ortak projelerin gündeme geldiğini ifade eden Yazıcıoğlu, geliştirilen diyalogun sadece iki şehir arasında değil iki millet arasında güçlü bağlar kurulmasına zemin oluşturacağını vurguladı. Zaten ziyareti gerçekleştiren Başkan Yardımcısı Recep Bozdemir de ziyaretin Tokat ile Irak’ın kardeşlik bağlarını daha da pekiştireceğine işaret ederek, “Kültür, ekonomi ve sosyal alanlarda birlikte hayata geçireceğimiz projelerle bu iş birliğini daha da ileri taşıyacağız.” demişti.

Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun sorunlara vakıf olması kadar çözüm noktasında da reel ve analitik düşünmesi dikkat çekici. İyileştirmeler, güncelleşen objektif değerlendirmeler ve rasyonel çözümlemelerle bir yol alınıyor gördüğüm kadarıyla. Sorunlar büyük, bir o kadar da önemli. Ama yine anladığımız kadarıyla çözecek iradenin varlığı da mutlak bir gerçek.

Kemal Tahir’in “Devlet Ana” ismini verdiği tarihi romanında bir kahraman, “Her şeyin zamanı ve gök altında olan her işin vakti vardır. Doğmanın vakti, ölmenin vakti, aramanın, bulmanın, yitirmenin vakti vardır. Allah yükleyecek, biz taşıyacağız!” der.

Tam da öyle işte.

Her şeyin bir zamanı, her işin bir vakti var. Sorunlar var mı var, dertler çok mu çok, sıkıntılar büyük mü büyük; Allah yükleyecek biz taşıyacağız ve çözebildiğimiz kadarını çözeceğiz meselelerin.

Dolayısıyla umutsuzluk yok.

Kazanan her koşulda Tokat olacak.