Haber: Seda Batur 

1988 yılında Tokat’ın Erbaa ilçesinde dünyaya gelen Kübra Göksügür, müzik hayatına 11 yaşında abisi Taha Göksügür’ün karne hediyesi olarak aldığı kemanla başladığını belirterek, “Müzik kariyerim boyunca en büyük destekçim babam Ahmet Ali Göksügür oldu. Babamın ben henüz ortaokuldayken sürpriz yaparak aldığı piyano hayatımın dönüm noktası olmuştur” dedi.

Lise eğitimini Tokat Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde tamamlayan Göksügür lisans eğitimini Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Keman Bölümünde, yüksek lisans eğitimini ise Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Ana Bilim Dalı Müzik Bölümünde tamamladı.

Tezini müzik müfredatlarını inceleme ve geliştirme üzerine yazdığını aktaran Kübra Göksügür, “Mezuniyetimin ardından ailemin desteğiyle açtığım ve işletmeciliğini yaptığım Kemancı İstanbul adlı mekânda 3 yıl sahne alarak dinleyicilerimle buluştum.

2017 ve 2019 yılları arasında İstanbul'da özel bir kolejde müzik öğretmenliği yaptım. Yine bu yıllar arasında keman, piyano ve şan dallarında bir çok öğrenci yetiştirdim.

2019 yılında stüdyo çalışmalarına Aranjör Tolga Genç ile başladım ve bu süreçte birçok sanatçının albüm kayıtlarına back vokal yaparak ve keman çalarak kariyerime devam ettim” dedi.

Ablası Neslihan Göksügür ve Aranjör Tolga Genç’in destekleri ile ilk tekli çalışması “Alıştım Artık” adlı şarkıyla müzik dünyasına profesyonel anlamda adım atan Kübra Göksügür, üzerinde çok çalıştıkları şarkı ve klibin izleyiciler tarafından beğenilmesini umduğunu söyleyerek, hemşerilerinden destek beklediğini de vurguladı.

Sanatçı Göksügür’ün 29 Eylül’de Studio Genç adlı Youtube kanalında paylaşılan müzik videosu 4 günde yaklaşık 65 bin kez izlendi.

Kübra Göksügür'ün yeni single çalışmasına https://www.youtube.com/watch?v=A12S-qz5twI adresinden ulaşabilirsiniz.