Tokat Defterdarı Aliaddin Karpınar, Tokat İstişare Heyeti’nin makamında gerçekleştirdiği ziyaret vesilesiyle yaptığı açıklamada Tokat’ta 7440 sayılı Yapılandırma Kanunundaki son duruma dair bilgiler aktardı.

            Tokat Defterdarı Aliaddin Karpınar, Tokat ili genelinde merkez ve ilçeleri dahil, vergi borcunun yanı sıra adli-idari para cezası, ecrimisiller, mtv vb. tüm borçların ödenmesi ve yapılandırılması için çıkan 7440 sayılı yapılandırma yasasından faydalanabilecek toplam borçlu vatandaş sayısının 39 bin 700 olduğunun bilgisini verdi. Bunlardan hali hazırda yapılandırma işlemi devam ederken, şuana kadar yüzde 42’sinin (14 bin 335  borçlu vatandaş) müracaatlarını yaptığını söyledi.

DAHA YUKARILARA ÇIKACAKTIR

            Defterdar Aliaddin Karpınar, Tokat’ta şuana dek yüzde 42’lerde olan yapılandırma müracaat oranının son güne kadar daha da yukarılara çıkması için saha çalışmalarının ve duyurularının olacağını belirtti. Seçim atmosferinin bitmesiyle birlikte saha çalışmalarının yansımalarının görüleceğini dile getiren Karpınar “şimdi seçim atmosferi bitti. Yeniden vatandaşın buna odaklanmasını özellikle istiyoruz. Bu vergi ve matrah artırımı, yapılandırmayla ilgili sürecin Tokat'ımızda diğer illerimize göre daha fazla olmasını, oranın çok daha yüksek olmasını istiyoruz. Çünkü Tokat Defterdarlığımızla tüm ilçeler de dahil olmak üzere Tokat'taki iş insanlarımızla, esnaflarımızla biz sadece bir kahve molası verelim istiyoruz. Yanlarına gittiğimizde hoş bir sedayla kahvemizi içelim. Borçlu mükelleflerimize yaptırım göndermek elbette bizi üzüyor ama süreç bittikten sonra matrah artırımı yapmayanların ödeme ve buna benzer yapılandırmaya müracaat etmeyen vatandaşlarımızın üzerine gidilecek, tahsilat yapılmak istenecek. Bununla ilgili mevzuatlar uygulandığında da üzücü sonuçlar olur. Temennimiz odur ki bütün esnaflarımız, vatandaşlarımız bu yapılandırmadan faydalansın. Çünkü bugüne kadar çıkmış en güzel yapılandırma bu.” dedi.

ESNAFIN, MÜKELLEFİN YÜZÜ GÜLSÜN

            Defterdar Aliaddin Karpınar, masa başında oturmaktan ziyade saha taramasında bulunduklarının altını çizerken, sahada görülen manzaranın çok daha kıymetli, faydalı olduğunu dile getirdi. “Gülen mükellef, gülen vatandaş, gülen esnafımız olsun.” Diyerek, Tokat İstişare Heyeti’ne ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerini belirtti.