İki yıl önce MHP Tokat İl Başkanlığı görevine başlayan Mustafa İpek, görevde geçirdiği süreyi değerlendirdiği yazılı bir açıklama yayımladı.

 

Mustafa İpek’in il başkanlığındaki iki yılda gösterdiği performans beklenenin üzerinde olmasının dışında, sosyolojik olarak da başarılıydı. Sosyoloji bilimi için “kişileri çevreleyen farklı sosyal yapıların etkilerini, birey ve grupların sosyal çevreyi dönüştürme kapasitelerini inceler.” tanımlaması yapılır. İşte bu olgu çerçevesinde Mustafa İpek’in toplum katmanları arasında politik çalışmaları kendi başarı ölçüsünü belirliyor.

 

Son 2 yılda MHP’nin Tokat’ta gösterdiği performans, sosyoloji biliminin alanına girse de biz de birkaç cümleyle kanaatimizi söyleyelim: Milletvekili Yücel Bulut’un hızlı, üretken ve toplumun bütün kesimleriyle barışık siyaseti, Mustafa İpek’in bu siyasete eklemlenmesiyle Tokat’ta karşılık buldu. Bu karşılık, üye sayısındaki artışla ve hemen her yerde MHP’nin konuşulmasıyla kendini gösterdi.

 

Pandemi sürecindeki durağanlık ve sonrasındaki küresel ekonomik krizin Türkiye’deki yansımalarına rağmen Tokat’ta MHP olarak sahaya hakim olmaları asla tesadüf değil… 

 

Çünkü çok çalışıyorlar, halkla bire bir temas kuruyorlar. Hem iktidar ile birlikte olmanın sorumluluğunu, hem de yurttaşların ihtiyaçları noktasında görüş, öneri ve çareleri sunuyorlar. Damı akan, sobası yanmayan, tarlası selden zarar gören kim ya da kimler varsa, bu insanların dertlerini dert edinenlerin hep en önünde MHP’liler yer alıyor.

 

Yücel Bulut ile birlikte birbirini tamamlayan MHP İl Teşkilatı, Mustafa İpek’in enerjik ve sorumlu siyaset anlayışıyla Tokat siyasetinde yükselen bir yıldız haline geldi.

 

İl-ilçe-belde teşkilatlarıyla, belediye başkanlarıyla, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleriyle sürekli bir aksiyon halinde olan MHP’nin Tokat’taki bu başarı hikâyesi, siyasetteki azmin tezahürü olarak da değerlendirilebilir.

 

İl Başkanı Mustafa İpek’in  “Sadece seçim döneminde sahaya inenlerden değil milletimizin derdiyle dertlenen, halkımızın iyi gününde de kötü gününde de yanlarında olanlardan olmaya çalıştık. Cenazelere, düğünlere katılarak insanlarımızın keder ve sevinçlerine ortak olduk. Tabii afetle karşı karşıya kalan köylerimizi, kasabalarımızı ziyaret ettik. Çözüm noktasında mücadele verdik. Bölgemizin çevre sorunlarına değindik. Çiftçimizin su sorunun çözümünde gayret gösterdik. Tüm bunları başta Milletvekilimiz Yücel Bulut olmak üzere tüm teşkilatımızla birlikte gerçekleştirdik. Bu süreçte üye kayıtların üzerinde durduk. Rekor düzeyde üye kaydı gerçekleştirdik.” ifadeleri, ne demek istediğimizi tek paragrafta özetleyen cümlelerdir.

 

“Mustafa İpek ne yaptı?” sorusuna verilecek yanıt, bu köşe yazısının çapını aşan bir yanıt olur. İmkânlarımız ölçüsünde kısaca özetlemeye çalıştığımız “yapılanlar”, yalnız Mustafa İpek’in ve Yücel Bulut’un değil, bir bütün olarak Tokat MHP’nin başarısıdır.

 

Ve esasında MHP’nin Tokat’taki başarısı, Tokat’ın kazancı ve başarısıdır…