Netflix'in son dönemde yayınladığı gerilim dizisi "Baby Reindeer", izleyicileri ekran başına kilitlemeye devam ediyor. İskoç komedyen Richard Gadd'in kendi yaşamından esinlenerek yazdığı ve başrolünde yer aldığı dizi, takipçiliğin karanlık yüzünü gözler önüne seriyor. Peki, Netflix Baby Reindeer dizisi oyuncuları kim, konusu ne, gerçek hikaye mi, kaç bölüm, kaç dakika? İşte detaylar...

Baby Reindeer Netflix (4)

Netflix Baby Reindeer dizisi konusu ne?

Dizinin konusu, başarısız bir komedyenin iyi niyet gösterisinde bulunmasının ardından hayatlarını mahvedebilecek bir saplantının fitilini ateşlemesi üzerine şekilleniyor. Donny Dunn bir barda tanıştığı Martha adındaki bir kadına ücretsiz çay ikram ettikten sonra hayatının altüst olduğunu anlatıyor. Martha karakteri, yüzlerce mektup, binlerce e-posta, tweet ve sesli mesajla Donny'i taciz ediyor. Ancak, bu tacizlerin "açıkça" tehditkar olmadığı gerekçesiyle yetkililerin müdahale etmesi imkansız hale geliyor.

Baby Reindeer Netflix (3)

Richard Gadd, yaşadığı travmayı anlatan bir tiyatro oyunu yazarak olayları gündeme taşıyor. "Baby Reindeer" adını taşıyan bu oyun, daha sonra Netflix tarafından diziye uyarlanıyor. Dizide, Jessica Gunning tarafından canlandırılan Martha karakteri, tacizlerin hedefi haline gelen Donny'nin (Richard Gadd) etrafında şekilleniyor.

Dizinin finali, izleyicileri etkileyici bir şekilde karşılıyor. Spoiler alarmı... Dizi Martha'nın gerçek hayatta Gadd'a, ailesine veya arkadaşlarına yaklaşmaması gerektiğini belirten yasal bir kısıtlama ile sona eriyor. Gadd, final sahnesini "tüm dizinin en gerçekçi sahnesi" olarak nitelendiriyor.

Baby Reindeer dizisi oyuncuları kim?

Dizinin oyuncu kadrosunda Richard Gadd'in yanı sıra Nava Mau, Jessica Gunning, Danny Kirrane, Hugh Coles, Chloe Driver, Michael Wildman, Thomas Coombes, Tom Goodman-Hill, Shalom Brune-Franklin ve Nina Sosanya gibi isimler yer alıyor.

Baby Reindeer Netflix (1)

Baby Reindeer dizisi kaç bölüm, kaç dakika?

Netflix'in takipçileri, "Baby Reindeer"ın Richard Gadd'in yaşadığı travmayı başarılı bir şekilde ekrana taşımasından etkileniyor. Dizi, bir izleyici tarafından "başyapıt" olarak nitelendirilirken, bir diğeri ise "Uzun zamandır gördüğüm en iyi şeylerden biri. Şiddetle tavsiye ederim" şeklinde yorum yapıyor. Başka bir izleyici ise diziye tam puan vererek kendisini derinden etkilediğini belirtiyor. Dizi 27-45 dakika arasında değişen 7 bölümden oluşuyor.

Baby Reindeer Netflix (2)

Netflix Baby Reindeer dizisi gerçek hikaye mi?

"Baby Reindeer", gerçek bir hikayeden esinlenerek hayata geçirilmiş bir yapım olmasıyla da dikkat çekiyor. Richard Gadd'in yaşadığı gerçek, korkunç ve travmatik bir olaya dayanarak kaleme aldığı dizi, izleyicileri takipçilik konusunda derin düşüncelere sevk ediyor.

Sakarya'nın cennet köşelerine hayran kaldılar Sakarya'nın cennet köşelerine hayran kaldılar

"Baby Reindeer", Netflix platformunda izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Takipçiliğin karanlık ve boğucu dünyasını keşfetmek isteyenler için şiddetle tavsiye edilen bir yapım olarak öne çıkıyor.