Nil Anka kimdir? Nil Anka nereli ve kaç yaşındadır? soruları internet kullanıcıları tarafından merak ediliyor. Nil Anka’nın gerçek adı Ümmügülsüm mü? soruları sosyal medyada gündem oldu. peki, Nil Anka kimdir? Nil Anka kaç yaşında, nereli, mesleği ne, neden gündem oldu, gerçek adı ne? İşte detaylar:

Nil Anka kimdir?

19 Kasım 1990 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Nil Anka’nın çocukluk yılları Türkiye’de bir çok şehir ile birlikte, Amerika, Dubai ve Almanya’da geçmiştir. Boyu 1.74 cm, kilosu ise 56’dır. Burcu ise Terazi’dir.
Ekran severler tarafından özellikle Bu Tarz Benim isimli yarışma programı ile tanınmıştır. Yarışmanın 2. sezonunda yarışmaya dahil olan Nil Anka daha bir çok televizyon programında yer almıştır. 2012 yılında Uluslararası Radyocular Birliği Radyo Dostu Sanatçı ödülünün sahibi olmuştur. Ayrıca yine geçmişten günümüze bir çok ödül kazanmıştır. Sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullanan sanatçı özellikle 2016 yılında Dan Bilzerian tarafından davet edilerek dikkatleri yine üzerine çekmiştir. 2016 yılının Şubat ayında davet alan Nil Anka yine sosyal medya hesabı üzerinden Amerika’ya giderek Bilzerian ile buluşacağını takipçileri ile paylaşmıştır.

Nil Anka neden gündem oldu?

Sosyal medyada hızla yayılan bir olayın ardından, müzik kariyerine Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olarak başlayan Nil Anka, Instagram hesabı üzerinden yaptığı 4 sayfalık bir açıklama ile gündemi salladı. Ünlü isimlerin de karıştığı konuyla ilgili Anka, kendisinin gerçek isminin Ümmügülsüm olmadığını ve her zaman Nil Anka olarak tanındığını belirtti.

Nil Anka, açıklamasında gençlerin stresten uzaklaşmak için eğlenceli anlar yaratmasının ve bunu kendi ismiyle popülerleştirmelerinin kendisini gururlandırdığını ifade etti. Ancak, gerçek adının hiçbir zaman Ümmügülsüm olmadığını ve her zaman Nil Anka olarak bilindiğini vurguladı. Ayrıca, bu ismin oldukça sempatik olduğunu belirtti ve eğer öyle bir ismi kullanmış olsaydı, zevkle kullanabileceğini ekledi.

Anka, açıklamasında aynı zamanda yalan ve iftiraların kendisine atıldığını ve bu tür oyunlara piyon olmanın yapımcılarla anlaşma yapmayı mecbur kıldığını söyledi. Programdaki kızların da aynı şekilde kullanıldığını ifade eden Nil Anka, gerçek kimliğini ve müzik kariyerini vurgulayarak, Türkiye'ye tanıtılmak amacıyla çıkarıldığı programdan önce de Nil Anka olarak var olduğunu belirtti.

Müzik kariyerine Türkiye'de ve Avrupa'da birçok konserle devam eden Nil Anka, Türkiye'deki siyasi istikrarsızlık nedeniyle müzik kariyerine ara verip Güney Afrika'ya yerleştiğini, ancak salgın sonrasında tekrar Avrupa'ya döndüğünü açıkladı. Anka, iş dünyasında da kariyer yaparken müzikle olan bağını sürdürdüğünü ve ilk kitabını yazarak yazarlık kariyerine adım attığını belirtti. "Kendinden Kaçmak Kendine Dönüş" adlı kitabı, Nil Anka'nın ilk eseri olarak okuyucularla buluştu.