Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda, geleneksel tıp uygulamalarıyla özellikle hacamatla ilgili önemli bir uyarıda bulunan Prof. Dr. Lale Altan İnceoğlu araştırılan isimler arasında yer aldı. Peki, Prof. Dr. Lale Altan İnceoğlu kimdir? Prof. Dr. Lale Altan neden gündemde, hacamat ile ilgili ne dedi? İşte detaylar...

Prof. Dr. Lale Altan İnceoğlu kimdir?

Prof. Dr. Lale Altan İnceoğlu, 1992 yılında Dokuzeylül Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı'nda eğitimini tamamlayarak Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı unvanını aldı. Kariyerine Bursa'da çeşitli hastanelerde uzman doktor olarak devam etti. 1997 yılında Uludağ Üniversitesi'nde akademik hayata adım atan İnceoğlu, 2005 yılında doçent, 2011 yılında ise profesör unvanını elde etti. 2015-2019 yılları arasında Uludağ Üniversitesi'ndeki görevinin yanı sıra Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi'nde eğitim sorumlusu olarak da görev yaptı. Halen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı/Romatoloji Bilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. İnceoğlu, uzun yıllara yayılan deneyimi ve akademik başarılarıyla alanında önemli bir isim olarak bilinmektedir.

Prof. Dr. Lale Altan neden gündemde, hacamat ile ilgili ne dedi?

Prof. Dr. Lale Altan İnceoğlu, hacamatın bir tedavi yöntemi olmadığını vurgulayarak, bunun yerine ruhani bir ayin olduğunu belirtti. Özellikle kan akıtmanın hiçbir hastalığı tedavi etmeyeceğini dile getirdi.

Özellikle son gördüğü bir vakada, hacamat sonrası septik artrit hastalığıyla karşılaştığını ve bu durumun kendisini tekrar uyarı yapmaya ittiğini ifade etti. Hacamat uygulamasının ardından yaşanan bu tür olumsuz sağlık sonuçlarının, halk sağlığı açısından ciddi riskler taşıdığına dikkat çekti.

Çetin Doğan kimdir, kaç yaşında, nereli? 28 Şubat Davası Sanığı Emekli Orgeneral Çetin Doğan nerede? Çetin Doğan kimdir, kaç yaşında, nereli? 28 Şubat Davası Sanığı Emekli Orgeneral Çetin Doğan nerede?

Prof. Dr. İnceoğlu'nun bu açıklamaları, geleneksel tıp uygulamalarıyla modern tıp arasındaki denge ve sağlık hizmetlerinde bilimsel temele dayanmanın önemini vurguluyor. Halk arasında yaygın olan ancak bilimsel olarak doğrulanmamış uygulamalara karşı toplumu bilinçlendirme ve doğru bilgiye erişimi teşvik etme amacı güden bu tür açıklamalar, sağlık alanında farkındalık oluşturma açısından büyük önem taşıyor.

Uzmanlar, bilimsel verilere dayanmayan uygulamalardan kaçınılması gerektiğini ve herhangi bir sağlık sorunuyla karşılaşıldığında mutlaka bir doktora başvurulması gerektiğini vurguluyor. Prof. Dr. Lale Altan İnceoğlu'nun bu konudaki uyarıları, halk sağlığının korunması adına önemli bir adım olarak değerlendirilse de bir kesim tarafından da tepki çekti ve bu tedavi yönteminin peygamber sünneti olduğu vurgulandı.