Türkiye'nin spor ve iş dünyasında önemli bir yere sahip olan Sadettin Saran, hem ulusal hem uluslararası alanda dikkatleri üzerine çekiyor. Peki, Sadettin Saran kimdir, kaç yaşında, nereli? Saran Holding ne iş yapar? Sadettin Saran serveti ne kadar? Saran nasıl zengin oldu? İşte detaylar...

Sadettin Saran kimdir?

Türk-Amerikalı iş insanı ve spor yöneticisi Sadettin Saran, 30 Ağustos 1964'te Denver, Colorado'da doğdu. Amerika Birleşik Devletleri'nde Amerikalı bir anne ve Türk bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Küçük yaşta Türkiye'ye taşınan Saran, eğitimine Amerika'da devam etti ve Kentucky Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi aldı. Üniversite yıllarında televizyon yayıncılığına ilgi duyan Saran, bu alanda kariyerine odaklandı.

Sadettin Saran ne iş yapıyor?

Profesyonel hayatına Amerika'da başlayan Saran, Entertainment and Sports Programming Network (ESPN) gibi önemli spor yayıncılığı kuruluşlarında çalıştı. Daha sonra Türkiye'de Martin Marietta'nın Ankara temsilciliğinde görev aldı ve burada spor yayıncılığına adım attı. 1995 yılında kendi şirketini kurarak Saran Holding'in temellerini attı ve Türkiye'de önemli bir medya ve spor yayıncılığı şirketi haline geldi.

Sadettin Saran serveti ne kadar?

Saran, iş dünyasındaki başarılarının yanı sıra spor alanında da önemli yatırımlara imza attı. 2004 yılında Almanya'nın Bundesliga kulüplerinden Borussia Dortmund'un hisselerinden bazılarını satın aldı. Ancak, kulüpteki mali skandal sonrasında hisselerini satmak zorunda kaldı. Ayrıca, S Sport gibi önemli medya kuruluşlarının da sahibi olan Saran, spor alanındaki etkisini genişletti.

Fenerbahçe Yönetimindeki Rolü:

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün önemli üyelerinden biri olan Saran, kulübün Yüksek Divan Kurulu üyesi olarak görev aldı. Ancak, kulüp yönetimindeki anlaşmazlıklar nedeniyle Aziz Yıldırım döneminde futbol şube sorumlusu olarak görev almasına rağmen, daha sonra kulüp üyeliğinden uzaklaştırıldı. Bu durumu mahkemeye taşıyan Saran, Yargıtay tarafından haklı bulundu.

Sadettin Saran evli mi, eşi kim?

Saran'ın özel hayatı da kamuoyunun ilgisini çekti. Üç evlilik yapmış olan Saran'ın son evliliği 2017 yılında sona erdi. Magazin basınında adı sıkça geçen Saran'ın, ünlü isimlerle ilişkileri de zaman zaman gündeme geldi.

Gelecek Planları:

Saran, 2021 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığına aday olacağını açıkladı. Bu adımıyla kulüp yönetiminde daha etkin bir rol üstlenmeyi hedefliyor.

Sadettin Saran, iş dünyasındaki başarıları ve spor alanındaki yatırımlarıyla Türkiye'nin tanınmış iş insanlarından biri haline gelmiştir. Gelecek planlarıyla da spor camiasında önemli bir figür olmaya devam edeceği beklenmektedir.

Saran Holding ne iş yapar?

İstanbul merkezli Saran Holding, 1990 yılında Sadettin Saran tarafından kurulmuştur. Holding, başta medya alanında olmak üzere yayıncılık, internet yayıncılığı, havacılık ve turizm sektörlerini içeren geniş bir yelpazede faaliyet göstermektedir. Şu anda 5 ana sektörde 33 şirketi bünyesinde barındıran holding, iş dünyasındaki etkileyici varlığıyla dikkat çekmektedir.

Sadettin Saran babası kim, kimin oğlu?

Sadettin Saran'ın babası Özbek Saran'dır. 

Özbek Saran, 12 Nisan 1935 tarihinde Keskin ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Darüşşafaka Lisesi'nde başlayan Saran, lisans eğitimini Amerika Birleşik Devletleri'nde Colorado School Of Mines’da Petrol Yüksek Mühendisliği dalında tamamladı. Lisansüstü eğitimini ise Denver Üniversitesi'nde Kimya Mühendisliği dalında aldı.

Özbek Saran, eğitimi sırasında Amerika'nın birçok eyaletinde petrol sahalarında kuyu jeoloğu, petrol sondaj mühendisi ve petrol rezervuar mühendisi olarak çalıştı. Daha sonra Stearns Roger firmasında matematikçi olarak görev aldı. Ambarlı-İstanbul'un dönemin en büyük termik santrali olan 1 ve 2. Üniteleri için mühendislik sözleşmesini şirket adına imzaladı.

Türkiye'ye döndükten sonra Özbek Saran, Akdeniz Gübre Sanayi'nin Yönetim Kurulu başkanlığını ve murahhas üyeliğini üstlendi. Ayrıca Çukurova Şirketlerinin teknik koordinatörlüğünü ve Mersin'de kurulan Çukurova Plastik A.Ş'nin tam yetkili murahhas üyeliğini yaptı. İstanbul Gübre Sanayi (İGSAŞ) Genel Müdürlüğü gibi Türkiye'nin önde gelen gübre komplekslerinde üst düzey görevlerde bulundu.

Kalben eski eşi Berkan Ali İncesaraç kimdir, ne zaman evlendi, ne zaman ayrıldılar? Kalben eski eşi Berkan Ali İncesaraç kimdir, ne zaman evlendi, ne zaman ayrıldılar?

Sadettin Saran ne dedi?

Fenerbahçe Başkan Adayı Sadettin Saran, bir canlı yayında Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Saran, "Ali Koç'a yönelik müthiş bir karalama kampanyası vardı" diyerek Ankara ile ilişkilerinin açık olmasının nedenini açıkladı. "Ona yapılan karalama kampanyası, bugün Ankara ile aramızın açık olmasının sebeplerindendir, başlangıcıdır. Gerçi ona 5 senedir yapılıyor, bana 20 senedir yapılıyor. Ben adayım diye ortaya çıktığımdan beri yapılıyor. Biliyorsunuz FETÖ projesi dediler sayın başkana, Ankara'ya mektuplar yazıldı. Ankara ile ilişkiler kötü başladı. İçimizdekiler yüzünden. Bu süreç iyi yönetilmedi. Onun düzeltilmesi lazım. Düzeltilmeyecek şeyler değil" şeklinde konuştu.

Ali Koç ile ilgili olarak ise, "Ali Bey aday olursa onun yönetimine girer misiniz?" sorusuna Saran, "Girmem. Her yiğidin farklı yoğurt yiyişi var. Ben Ali Bey'in iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Tarzlarımız çok ayrı. Kendisine de söyledim. Biz geçinemeyiz. Kötü anlamda söylemiyorum. Çok farklıyız. Ama ona çok iyi, çok başarılı olacak, iyi Fenerbahçeli insanlar tavsiye edeceğim. Geriye dönüp baktığımda olur da kazanamazsam, aday olamazsam iyi Fenerbahçeliler kazandırdım Fenerbahçe'ye" şeklinde cevap verdi.