İstanbul'da faaliyet gösteren ve Türkiye'nin en büyük organize suç örgütleri arasında yer alan Sarallar çetesine yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Peki, Sarallar suç örgtü lideri Hakkı Saral kimdir, nereli? İşte detaylar...

Sarallar suç örgtü lideri Hakkı Saral kimdir?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesi sonucunda Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen Mahzen-32 operasyonlarında cezaevinde bulunan Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral'ın başında bulunduğu organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlar neticesinde elebaşının da içerisinde olduğu suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalanırken, 15 adet ruhsatsız tabanca ile birlikte çek, senet ve önemli miktarda nakit para ele geçirildi.

Hakkı Saral'ın Trabzon Oflu olduğu belirtilirken, İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonlarda elde edilen başarıları şu sözlerle paylaştı: "Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz."

Bakan Yerlikaya, son 10 ay içinde yapılan operasyonları da detaylandırarak, toplam 115 operasyon düzenlendiğini ve 1.245 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 525'inin tutuklandığını, 720'sinin ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını aktardı.

Bursa'da gerçekleşen suç örgütü faaliyetlerine de değinen Bakan Yerlikaya, örgütün vadeli araç alım satım işlerinde halkı silah zoruyla mağdur ettiğini, araç alım satımı nedeniyle ortaya çıkan anlaşmazlıklarda müdahil olduğunu ve haksız menfaat elde ettiğini belirtti. Ayrıca, örgütün silahla ölüm tehdidiyle işyerlerine ve araçlarına el koyduğunu ve bu malları elebaşına hediye olarak sunduğunu ifade etti.

Başkan Çolakbayrakdar, “Türkiye’ye örnek kentsel dönüşüm gerçekleştiriyoruz” Başkan Çolakbayrakdar, “Türkiye’ye örnek kentsel dönüşüm gerçekleştiriyoruz”

Operasyonların sonuçları arasında 12 ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek, senet ve önemli miktarda nakit para ele geçirilmesi bulunuyor. Bu başarılarla birlikte, güvenlik güçlerinin organize suç örgütleriyle mücadelesinin kararlılıkla sürdüğü vurgulanıyor.