Seçil Erzan, adı son günlerde futbolcuları dolandırdığı iddiaları ve tutukluluk süreciyle anılan bir banka müdürüdür. Peki, Seçil Erzan kimdir, kaç yaşında? Seçil Erzan kimleri dolandırdı, paraları ne yaptı? Seçil Erzan eşi kim, evli mi? İşte Seçil Erzan'ın hayatı, kariyeri ve tutukluluk süreci hakkında detaylı bilgiler:

Seçil Erzan kimdir?

Seçil Erzan, 1977 yılında Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde dünyaya gelmiştir. Çorlu Lisesi'nde eğitimini tamamladıktan sonra Kocaeli Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nde üniversite eğitimini tamamlamıştır. 2023 itibariyle 46 yaşındadır.

Tutukluluk süreci, ünlü futbolculara el altından fon katılımı sağladığı iddialarıyla başlamıştır. Seçil Erzan, 2023'ün ilkbahar aylarında tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Arda Turan, Emre Belözoğlu gibi pek çok futbolcunun yanı sıra Fatih Terim'e de finansal danışmanlık yapmasıyla bilinmektedir.

Seçil Erzan ne işlerde çalıştı?

Seçil Erzan, bankacılık kariyerine Kocaeli Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra başlamıştır. İlk görevi kredi kartı dağıtmak olan Erzan, kısa sürede yükselerek 2000 yılında müdür pozisyonuna getirilmiştir. Denizbank'ın çeşitli şubelerinde müdürlük görevlerinde bulunduktan sonra 2012 yılında Florya şubesine müdür olarak atanmıştır.

2013'te Denizbank ile Galatasaray arasında yapılan sponsorluk anlaşması sırasında, dönemin Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in finansal danışmanlığını üstlenmiştir. Bu dönemde birçok futbolcu ve iş insanına yüksek getiri vaadiyle fon katılımı sağladığı iddia edilmektedir.

Özel Hayatı ve Başlangıçta Yatırım Hikayesi

Seçil Erzan, ailesinin Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesine kökenli olduğu bir ailede doğmuştur. Kocaeli'deki üniversite eğitiminden sonra bankacılığı tercih etmiş ve müdür pozisyonlarına hızla yükselmiştir.

Bankacılık kariyerinin yanı sıra, borsa ile tanışması teyzesinin oğlu Tanın Yılmaz'dan aldığı bir tüyo ile başlamıştır. Ancak bu süreçte yaptığı yatırımların zararla sonuçlanmasıyla tefecilere borçlanmıştır.

Dolandırıcılık ve Tutukluluk Süreci

Seçil Erzan, özel fon vaadiyle para toplamaya başlamış ve bu süreçte futbolcuları da dahil etmiştir. Ponzi olarak nitelendirilen bu sistemde, yeni müşterilerden aldığı paraları diğer müşterilere dağıtmıştır. Ancak bu sistemin çökmesiyle birlikte tutukluluk süreci başlamıştır.

Son dönemde öne çıkan haberlere göre, Seçil Erzan'ın tutukluluk süreci devam etmektedir. Özellikle futbol camiasından tanınan isimlerin bu dolandırıcılık skandalıyla ilgili olarak yaşadıkları mağduriyetler gündemde kalmaya devam etmektedir.

Seçil Erzan kimleri dolandırdı?

Eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan, futbol dünyasındaki tanınmış isimleri milyonlarca dolar dolandırdığı iddiasıyla devam eden yargı sürecinde. Erzan'ın mahkemeye çıkarıldığı davadan, aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Volkan Bahçekapılı, Semih Kaya ve Selçuk İnan gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 18 kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle 226 yıl hapis cezası talep ediliyor. Dolandırıcılık iddiaları, futbol camiasını sarsan bir skandal olarak gündemdeki yerini koruyor. Mahkeme süreci, Erzan'ın finansal ilişkileri ve mağdurların yaşadığı maddi kayıplarla ilgili detaylarla devam ediyor.

Seçil Erzan son durum ne?

Son dakika haberine göre, yüksek fon vaadiyle ünlü futbolcuları ve iş insanlarını dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan banka müdürü Seçil Erzan, ikinci kez hakim karşısına çıktı. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Erzan ve Ali Yörük ile tutuksuz sanıkların avukatları hazır bulundu. Müştekiler arasında Buse Terim Bahçekapılı, Volkan Bahçekapılı, Terim Arıcan, Mert Zeydanlı ve Bülent Çeviker de yer aldı. Duruşma salonu tıklım tıklım dolarken, ünlü futbolcular Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Arda Turan, avukatları aracılığıyla mazeret dilekçesi sunarak duruşmaya katılmadı.

Seçil Erzan, mahkeme başkanının dosyaya eklenen müştekileri bildirmesi üzerine ilk sözü aldı. Erzan, 2010 yılında kuzeni Tanın Yılmaz ve eşinin parasını faize yatırarak işe başladığını belirtti. Annesinin hastalanmasıyla duygusal bir dönem yaşadığını ifade eden Erzan, "Ben onların kız kardeşi gibiydim. İlişkimizde para konuları da konuşuluyordu." dedi.

Erzan, ifadesinde, Semih Kaya ile Hüseyin Eligül'ün annesinin rahatsız olduğu dönemde tanıştığını ve samimi olduklarını anlattı. "Hüseyin abi zamanla bana akrabaların da paralarını getirdi. Bunları ben talep etmedim." diyen Erzan, Savcılık ifadesinde, Atilla Baltaş'tan aldığı parayı bir yıl sonra geri verdiğini, ancak daha sonra tekrar geri istenmeye başlandığını belirtti.

Mahkeme başkanının sorgulaması üzerine Erzan, "2020 yılından sonra başkasının parasıyla açık kapatmaya başladım." ifadesini kullandı. Atilla Baltaş'ın getirdiği 400 bin doları neden verdiği sorulan Erzan, "O dönem akıl tutulması yaşıyordum. Çok ciddi korkuyordum." şeklinde cevap verdi.

Erzan, savunmasında, 2021 yılından itibaren gizli işler yapıldığını iddia ederek, "2021 yılından sonra Bülent Çeviker, Emre Belözoğlu'ndan sonra aklıma ne geliyorsa söylemeye başladım." dedi. Ancak, hangi fonların kullanıldığını belirtmedi.

Mahkeme başkanının, "Başkasının parasıyla açık kapatmaya ne zaman başladınız?" sorusuna Erzan, "2020 yılından sonra buna başladım." yanıtını verdi. Mahkeme başkanının "Atilla Baltaş'a verdiğiniz 400 bin dolar kimin parasıydı?" sorusuna Erzan, "O tek bir kişinin parası değildi. Benim de param vardı. Hüseyin ağabeyin de parası vardı. Nazlı'nın getirdiği paralar vardı." şeklinde cevap verdi.

Seçil Erzan'ın savunmasında gözyaşlarına hakim olamadığı ve mahkeme başkanına, "Geleceğimi kaybettim, işimi kaybettim, insanlar mağdur oldu. Herkesten çok özür dilerim." dediği belirtiliyor. Mahkeme salonundaki müştekiler ise Erzan'ın bu sözlerini destekleyerek, "Herkes yer içer hesabı Seçil öder." şeklinde tepki gösterdi.

Seçil Erzan eşi kim, evli mi?

Seçil Erzan'ın medyada sıklıkla gündeme gelen dolandırıcılık suçlamalarıyla ilgili haberler dikkat çekerken, kişisel hayatı da merak konusu oldu. Şu an itibariyle Seçil Erzan bekârdır ve evli değildir. Erzan'ın özel yaşamıyla ilgili detaylar ise kamuoyu tarafından bilinmemektedir.

İstanbul-İzmir Otoyolu'nda peş peşe 2 kaza! 3 ölü, 3 yaralı İstanbul-İzmir Otoyolu'nda peş peşe 2 kaza! 3 ölü, 3 yaralı

AYRICA BAKINIZ: Seçil Erzan Babası Kim?

SEÇİL ERZAN KİMDİR?