Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerde oy kullanma işlemlerinin sona ermesinin ardından, yayın yasağının ne zaman kalkacağına dair önemli bir açıklama yaptı. YSK Başkanı Ahmet Yener, oy verme sürecinde herhangi olumsuz bir durum olmadığını belirterek, seçimlerin tamamlanacağı tarihlerin hatırlatılmasının ardından, yayın yasağının kaldırılacağı saat konusunda bilgi verdi.

Yayın yasağı ne zaman kalkacak?

Türkiye genelinde oy kullanma işlemlerinin 31 Mart Pazar günü saat 17.00'da sona ereceği belirtilirken, 32 ilde ise oy verme işlemlerinin saat 16.00'da tamamlanacağı vurgulandı. Ancak yayın yasağının ne zaman sona ereceği konusu belirsizliğini koruyordu. YSK Başkanı Ahmet Yener, yaptığı açıklamada, yayın yasaklarının saat 21.00'de sona ereceğini duyurdu. Ancak, saat 17.00'dan sonra yapılacak toplantıda, yayın yasaklarının 21.00'den önce kaldırılıp kaldırılmayacağına dair bir karar alınacağını ve bu kararın kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

Seçim günü neler yasak?

Seçim sürecinde uygulanan yasaklar da YSK Başkanı Ahmet Yener tarafından hatırlatıldı. Buna göre, seçim günü oy verme sürecinde kıraathane, kafe, internet kafeler gibi umumi eğlence yerlerinin kapalı olacağına dikkat çekildi. Eğlence yeri niteliği taşıyan lokantalarda ise sadece yemek servisi yapılabilecek. Seçim yasaklarına uyulması koşuluyla, saat 18.00'den sonra düğün yapılmasına izin verileceği belirtildi.

Tokat'taki 537 yıllık caminin hem içi hem dışı yenileniyor Tokat'taki 537 yıllık caminin hem içi hem dışı yenileniyor

Seçim günü emniyet ve asayişi sağlamakla görevli olan kişiler dışında, silah ve benzeri tehlikeli aletlerin köy, kasaba ve şehirlerde taşınmasının yasak olduğu hatırlatıldı. Ayrıca, seçim günü saat 18.00'e kadar radyo ve diğer yayın organlarında seçimler ve sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılmasının yasak olduğu vurgulandı.

Ancak, saat 21.00'dan sonra ise bütün yayınların serbest olacağı belirtildi. Yüksek Seçim Kurulu'nun gerektiğinde ise saat 21.00'den önce yayınların serbest bırakılmasına karar verebileceği ifade edildi.

Bu açıklamalarla birlikte, seçim sürecine ilişkin bilgilendirme ve yayın yasaklarının ne zaman sona ereceği konusundaki belirsizliklerin giderilmesi bekleniyor. YSK'nin alacağı kararlar doğrultusunda, seçim sonuçlarıyla ilgili haber ve yorumlar kamuoyuyla paylaşılacak.