-Tv’lermiz genellikle resmi gazete gibi hep bir ağızdan tek bir haberler veriyor. Hiç bir ciddiyetleri, inandırıcılıkları da kalmadı. Onların bir amacı var bir yerlere yaranmak. Özellikle yandaş medya neredeyse hiç takip edilmez durumda.

-Arada da bir doğru haber veren TV’lerden birisinde akşam haberleri veriliyor. 24 Eylül’de Kuzey Irak’ta referandum yapılacak. TV komşu ülkelerin referanduma karşı tutumlarını açıklıyor.

-Irak kesin karşı, İran kesin karşı, İsrail kabul ediyor. ABD, erteleyin diyor, Rusya, beklemede. Peki Türkiye ne yapıyor merakla bekliyorsunuz. Her ne kadar hafiftanda karşı olunduğu ifade edilse de, sert bir dille karşı çıkılmıyor tavırda, konulmuyor.

-Kuzey Irak’taki referandum sonuçlarının ülkemiz açısından neler getireceği görülemiyor.

-Vatanımızın pir parçasına göz dikmiş düşmanların yıllar önce yayınladıkları haritalarda neyi hedefledikleri unutulmuş gibi. Adeta seyrediliyor.

-Türkiye’mizin güvenliği, toprak bütünlüğü.

-Irak ve Suriye’deki toprak bütünlüğüyle doğrudan ilişkilidir. Bugün Kuzey Irak’ta oluşum gerçekleşecek yarın Suriye’nin Kuzeyinde de gündeme getirilecektir.

-Dün komşumuz Irak ve Suriye iken referandum sonrası komşular değişecek, ülkemiz çok büyük tehdit ve tehlikelere maruz kalacaktır.

-Bütün bu senaryolar İsrail’e bölgede toprak temin etmek amaçlıdır. Sonuçta İsrail’i ülkemize komşu yapmak onun hedefleridir. Dış politikada yalpalıyor.

-Kuzey Irak referandumuna en sert şekilde tepki tavır konulmalıdır. Aksi durum ülkemizin geleceğine konulacak bir dinamit olacaktır.

Diklenmenin tam, doğru zamanı şimdidir.

Sevgi ve saygılarımla.