- Şehrimiz merkezinin sıkışıp kalması çeşitli nedenleri vardır.

- 1968 yılında yapılıp halen uygulanmaya çalışılan plan, plan olmaktan çoktan çıkarılmış, istenildiği şekilde değiştirilen, yönlendirilen, kişilere göre şekillendirilen rant makanizmasına dönüştürülmüştür. Parsel bazında kişilere özel imtiyazlardır.

- 1968’deki şartlara göre yapılan, şehrimizin gerçekleriyle topoğrafik yapısı ve konumuyla bağdaşmayan planın hazırlanışı sırasında öngörüsüzlüklerde bunda önemli etkendir. Örneğin şehrin trafik ulaşım ve araç sayısı tahminleri yapılamamıştır, şıkışıklığın gerçek nedenidir.

- Şehir merkezinde G.O.P Bulvarına dik, Behzat bulvarına tahliyeyi sağlayacak düzenli hiçbir yolumuzda yoktur.

- Şehir merkezinde Belediyenin düzenlemeleri ve plan değişiklikleri ile adeta vurulan hançerler vardır. İmar köşeleri gerekirken hatır köşeleri tercih edilmiştir.

- Kapalı salonun yeri, eski Vali Konağı yeri, eski Sebze Hali yeri, Tekel yerindeki inşaat, başlıcaları olmak üzere şehrimizi kilitlemiş çözümsüzlüğe sürüklemiştir. Köşe başlarına oturtulan bu inşaatlar malesef ruhsatlyı yapılardır.

- Sonradan yapılan düzenlemelerle yollar darnatılmış, bulvar dahada sıkıştırılmıştır.

- Kemer Köprüden başlayarak Behzat bulvarına trafiği yönlendirecek kavşktan başlamak üzere, Yeşilbağ İlkokulu karşısı, SGK önü, üçgen kahve kavşağı, hükümet konağı güney ve küzey cihetlerinden direk olarak Behzat bulvarına bağlantılar, hükümet konağı ile Behzat deresi arasındaki alanın meydana dönüştürülmesi.

- Rahmetli Yoğurtçuoğlu binasının yola katılarak bağlantının kolaylaştırılması,

- Eski kapalı salon kuzeyinden Behzat deresine ulaşımın sağlanması,

- Meydan caki önünde meydan projesinin ; G.O.P Bulvarı dahil uygulanması,

- Zincirli kuyu-Behzat bulvarı G.O.P bulvarı arasında yola çıkan binanın durumu.

- Namık Kemal ile Kanal arasındaki yolun genişletilerek behzat bulvarına ulaşımın kolaylaştırılması,

- Namık Kemal İlkokulu kuzeyinde köşede yolu daraltan binanın durumu çözülmeli Bulvardan behzat bulvarına trafik akışı kolaylaştırılmalıdır. Bulvarın batısındaki durumuda başka bir yazımızda ele alacağız.

- Bu uygulamalar gerçekleştiğinde yeni geniş caddeler oluşacak işyerleri için imkan doğmuş olacaktır. G.O.P Bulvarındaki fahiş kiralardan makul seviyelere getirilmiş olacaktır.

- Planlama, kamulaştırma ve uygulama aşamaları bütçe imkanlarına göre yapılmalı.

- Bu ve benzeri uygulamalar için yeni bir imar planı elzemdir.

- Yama üstüne yama yakışmadığı gibi, sorunları çözmek bir yana, dahada kördüğüme doğru götürüyor. Yıkmadan yapmak, imar etmek imkanı maalesef yoktur kamulaştırmalar zorunludur.

- Daha güzel, daha modern, yaşanabilir, yürünebilir Tokat’ımız için.

- Okullarımız uç ay aradan sonra Pazartesi günü 2014-2015 öğretim öğrenim dönemine başladılar. Öğretmenlerimize öğrencilerimize ve ailelerine başarılı geçmesini diliyorum.

- Sevgi ve saygılarımla.