Ayşegül İldeniz, İzmir’den Silikon Vadisi’ne uzanan yaşam yolculuğu boyunca birçok topluluk ve insanın hayatını değiştirmiş, inovasyon, yapay zekâ, teknoloji, gelecek vizyonu konularında öncülük yapmış küresel bir teknoloji lideri. Fast Company tarafından dünyanın en yaratıcı 100 kişisinden biri seçilen (2015) İldeniz, global teknoloji devi Intel’de Yeni Teknolojiler Grubu Dünya Başkan Yardımcılığı, ABD’nin akıllı enerji öncüsü SSN’de COO’luk yapmış ve akıllı teknolojiler üzerine çok sayıda ödül almıştır. Çeşitli uluslararası kurumlarda yönetim kurulu üyesi olan Ayşegül İldeniz, Silikon Vadisi’nde girişimcilik ve danışmanlık yapıyor.

İldeniz, sivil toplumda teknolojiyle dönüşüm, akıllı ve yapay zekâyla gelecek ve inovasyon politikası konularında öncü bir isim. Amerika’nın en etkili 3. Türk kadını (TOA, 2015), Türkiye’de “Yılın Bilişim Kadını” ve “Yılın Kadın Yöneticisi” (Dünya Gazetesi, 2004, 2006) seçildi. 2010’da Eisenhower Fellowship’e seçilen İldeniz, TÜSİAD Silikon Vadisi Network Başkanı Turkish Philanthropy Funds Yönetim Kurulu üyesi. Arkeoloji, antik diller ve tarih meraklısı olan İldeniz, yüzden fazla ülkede seyahat etmiş bir gezgin ve macera sporları tutkunu. 

"Ayşegül Işınla Bizi"

Dünya çapında geliştirdiği ürünlerle global akıllı teknoloji dünyasının mimarlarından biri olan, Fast Company tarafından 2015 yılında dünyanın en yaratıcı 100 kişisinden biri seçilen Ayşegül İldeniz’in Ayşegül Işınla Bizi isimli kitabı yayımlandı. İldeniz’in İzmir’de kitaplarla dolu bir evde başlayan ve Silikon Vadisine ulaşan yaşam serüveni, dünyanın birçok ülkesine yayılırken imkânsızı başarma tutkusundan ilham alacaksınız. 

Fuat Köse kimdir, kaç yaşında, nereli? Fuat Köse hangi partiden, evli mi, eşi kim, mesleği ne? Fuat Köse kimdir, kaç yaşında, nereli? Fuat Köse hangi partiden, evli mi, eşi kim, mesleği ne?

Ayşegül İldeniz kimdir, kaç yaşında? 

Ayşegül İldeniz, 1969 yılında doğdu. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra 1996 yılında San Francisco State University'de dijital iletişim alanında yüksek lisans derecesi aldı. Mayıs 2015'te, Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen iş dünyası yayınlarından Fast Company tarafından iş dünyasının en yaratıcı 100 kişisi arasında gösterildi. Intel'in giyilebilir elektronik cihazlar üzerindeki çalışmalarının yönetimini üstlendi.Ayşegül İldeniz, İzmir'den Silikon Vadisi'ne uzanan yaşam serüveninde birçok topluluğu ve bireyi etkileyen, inovasyon, yapay zeka, teknoloji ve geleceğe yönelik vizyon konularında öncü bir global teknoloji lideridir. SSN gibi ABD'nin önde gelen akıllı enerji şirketlerinde COO olarak görev yaptı. Akıllı teknolojiler alanında birçok ödül kazanan İldeniz, çeşitli uluslararası kurumlarda yönetim kurulu üyeliği yapmakta ve Silikon Vadisi'nde girişimcilik ve danışmanlık faaliyetlerinde bulunmaktadır. 

Ayşegül İldeniz ne iş yapıyor? 

İldeniz, teknoloji ile toplumun dönüşümü, yapay zeka ve akıllı teknolojilerin geleceği konularında sivil toplumda öncü bir isimdir. TOA tarafından Amerika'nın en etkili 3. Türk kadını seçilen (2015) İldeniz, Türkiye'de de "Yılın Bilişim Kadını" ve "Yılın Kadın Yöneticisi" seçilmiştir. Eisenhower Fellowship'e seçilen İldeniz, TÜSİAD Silikon Vadisi Network Başkanı ve Turkish Philanthropy Funds Yönetim Kurulu üyesidir.
Ayrıca arkeoloji, antik diller ve tarih konularına ilgi duyan İldeniz, yüzlerce ülkeye ziyaretler gerçekleştirdi.  Amerika ve İstanbul'da çalışmalarına devam eden İldeniz, Gazete Oksijen'deki köşesinde teknoloji dünyasına dair yazılar kaleme almaktadır.