Memura, emekliye, işçiye 2022 için zam miktarları günlerdir konuşuluyor. Ülkemizin 2022 yılına ait bütçesi de TBMM'de görüşülüyor. Bütçenin komisyona gönderilme tarihi ile TBMM'de görüşmeleri arasında geçen yaklaşık 1-1,5 aylık süre içerisinde bütçenin yüzde 25'lik kısmının eriyip gittiği gerçeği detada. (Kur artışları nedeniyle)

Tüketicilere zerre faydası olmayan faiz indirimlerinin kurları nerelere getirdiği, bunun sonucunda da zam görmeyen ürün kalmadığı gerçeği de bilinmekte, yaşanmakta.

Kasım ayı enflasyonu yaşanmış hayatlarda yüzde 50 civarına çıkmış iken memura, işçiye, emekliye düşük zam hesabı yapanların TBMM'de bütçeyi savunurken TÜİK'in 21,3 enflasyon rakamını dikkate almak isteği de görülüyor.

Adına sendika denen STK'lar hükümetle 2-3 ay önce pazarlık yapıp yüzde 5 - 6, yüzde 7 - 8 gibi komik ilavelere imza attılar. Sonra da milletin karşısına çıkıp bir başarı elde etmişler gibi nutuk da atmışlardı. Sormak gerek Türk-İş Başkanına, Memur-Sen Başkanına, şimdi çıkmışlar ahkam kesiyorlar. Hiç kusura bakmayın gelen teklife kuzu kuzu imza atacaksınız, önceleri yaptığınız gibi.

Burada aldatılan memur ve işçilerin de başkanları seçerken kendilerine yapılanları dikkate almaları gerekmez mi?

Ülkede en çok değiştirilen Merkez Bankası Başkanı ile Hazine ve Maliye Bakanlarıdır.

Ekonomimiz bugün bir sıkıntı yaşıyorsa, bu değişiklikleri yapanlar piyasayı bu hale getirenler değil midir?

Şimdi kendi hatalarını kabullenmeyenler 'dış güçler, mandacılar...' gibi yakışıksız ithamları rahatça yapabilmekteler.

20 yıl süre içerisinde bu Merkez Bankası Başkanlarını, Hazine ve Maliye Bakanlarını dış güçler veya mandacı yakıştırması yapılanlar mı değiştirdi?

20 yıl iktidarda muhalefet partileri vardı da milletin haberi mi yoktu? Biraz ciddiyet gerekiyor. Milletimiz gerçekleri günü gününe yaşıyor.

Türkiye'miz bu sıkıntıları çekmeye adeta mecbur bırakılıyor. Geçim sıkıntısından unu tuzu kuru olanların haberleri zaten olamaz.

Ne zam verilirse verilsin enflasyon ve kur artışı önlenmediği, işsizliğin giderilmediğitamda 2-3 ay sonra zamlar da eski haline gelmeye mahkumdur.

Yapısal, köklü, bilimsel çözümler uygulanmalıdır.

Sevgi ve saygılarımla...