(Haber: Emel Tekbaşoğlu Sürer)

Çalışma hayatlarında staj ve sigortalılık başlangıç tarihlerini emeklilikte geçerli sigorta başlangıç tarihi kabul ettirmek isteyen vatandaşların beklentisi mağduriyete yol açan 3308 sayılı yasada değişiklik yapılmasıydı. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere TBMM’deki milletvekillerinden yasal değişiklikle sorunun çözülmesini talep eden staj ve çıraklık sigortası mağdurları, 31 Mart 2024 seçimlerinde yaşanan bir tevafuka, rastlantıya dikkat çektiler.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 3308 SAYILI SANDIKTA OY KULLANDI

Hızlı tren akar, Tokatlı bakar... Hızlı tren akar, Tokatlı bakar...

            31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimleri için sandık başına gidilirken Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oyunu kullandığı sandık numarası bilhassa staj ve çıraklık mağdurlarının gözlerinden kaçmadı. Çünkü Erdoğan 3308 sayılı sandıkta oyunu kullanmaktaydı. Mağduriyetin giderilmesi için beklenen düzenleme 3308 sayılı yasada yapılması gerekirken tam da 3308 sayılı sandıkta oyunu kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bu rastlantıya binaen yeniden çözüm beklendiği vurgulandı.

            Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu Genel Başkanı Murat Bal, yaşanan durumu değerlendirmek üzere Sözcü TV’de açıklamalarda bulunacağını üyelerini duyurdu.