Gökyüzünde uçarken görülen insan şeklindeki cisim nedir? İşte o görüntüler... Gökyüzünde uçarken görülen insan şeklindeki cisim nedir? İşte o görüntüler...

(Haber: Emel Tekbaşoğlu Sürer)

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, çözüm bekledikleri yasal düzenlemeyi gündemde tutan ve destek veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılması gündemde olan görüşmesini merakla, heyecanla bekliyorlar. Şayet o görüşme gerçekleşirse, Genel Başkan Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a staj ve çıraklık mağdurlarının çözüm bekledikleri 3308 sayılı yasadaki değişikliği TBMM’de yaptırabileceklerine inanıyorlar.

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI NE BEKLİYOR?

            Bilindiği üzere, 18 yaşından küçükken, okudukları meslek lisesi okullarında ya da öğretim gördükleri halk eğitim merkezi ve çıraklık okullarında stajyer ya da çırak olan eğitim alan gençlerin Sosyal Sigortalar Kurumu nezdinde bir işe başlangıç sigorta numaraları olmakta. Bu işe başlangıç tarihi, gün gelip emeklilik hakkı kazanmak istediklerinde işe başlangıç tarihi olarak kabul görmeyince büyük bir mağduriyet yaşamaktalar. Hükümetten ve TBMM’den staj ve çıraklık döneminde yapılan işe giriş tarihlerinin emeklilikte geçerli olmasını sağlayacak yasal düzenlemeyi talep etmekteler. 3308 sayılı ilgili yasada yapılan düzenleme ile emeklilikte geçerli olacak tarih ilk işe giriş tarihleri olunca, arada doğacak sigorta primi farkını da ödemeye razı olduklarını bilhassa vurgulamaktalar.

ÖZGÜR ÖZEL ERDOĞAN’DAN RANDEVU TALEP EDİNCE...

            Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının 3308 sayılı yasada düzenleme yapılması hususundaki beklentilerine siyasi destek verenlerin başında CHP Genel Başkanı Özgür Özel geliyor. Özel seçim meydanlarında ve her platformda staj ve çıraklık sigortası mağrularının sorunlarını gündeme getiriyor ve hükümetten çözüm bulmalarını istiyor. Şimdi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan görüşmek için randevu istediği ortamda, staj ve çıraklık sigortası mağdurları, Özel’in gündemindeki konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bizzat iletme fırsatı bulacağından ötürü umutlanıyorlar.