Yerel seçim öncesi uğradıkları haksızlığın ortadan kaldırılması için mücadelelerine hız kesmeden devam eden Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları 21 Ocak 2024 Pazar günü Ankara Anıtpark'ta buluşmuş ve taleplerini yinelemişti. 

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu üyeleri, "Mesleki Eğitim Kanunu" kapsamındaki sigorta başlangıçlarının emeklilik için dikkate alınması talebiyle İstanbul'da birkez daha bir araya gelerek miting düzenleyeceğini ve bu buluşma tarihinin 4 Şubat 2024 Pazar günü olduğunu duyurmuştu.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonundan gelen ikinci açıklamada bu tarihin değiştiği, gerekçesi ile birliklte şöyle izah edildi:

"Kıymetli Dava Arkadaşlarımız,
Özellikle Ankara Mitingi'mizin bir hafta ertelenmesinden sonra İstanbul takvimi için de bir daralma olmuştu. İllerdeki dernek başkanlarımız dava arkadaşlarımızın aradaki zamanın çok az olmasından dolayı İstanbul Mitingi'miz için organize olamadıklarını bunun mitingimizin sönük geçmesine sebep olacağını belirttiler. Gerek Federasyon ekibimiz, gerek Başkanlar Kurulumuzun ortak kararı ile Büyük İstanbul Mitingi'mizi 18 Şubat 2024 saat 12.00-15.00 tarihine almaya karar verdik. Saygılarımızla."

Ankara mitinginin bir hafta ertelenmesi ve bu durumun İstanbul mitinginin organizasyonunu olumsuz etkilemesi nedeniyle, İstanbul Mitingi'nin tarihi değiştirildi. Başkanlar Kurulu ve Federasyon ekibinin ortak kararıyla, Büyük İstanbul Mitingi 18 Şubat 2024 tarihine ertelendi, saat 12.00-15.00 arasında gerçekleştirileceği açıklandı.