Rahmetli Ahmet Selahattin Güler'i, rahmetli Recep Yazıcıoğlu'nu tanıyanlar vardır! Bir sohbeti, özelde kalmasın, KAYDA GEÇSİN diye yayınlamış olayım!

Tarihten bir Anı! Güler ile Yazıcıoğlu…

 

Rahmetli Ahmet Selahattin Güler'i, rahmetli Recep Yazıcıoğlu'nu tanıyanlar vardır!
* İşte onlardan biri, rahmetli Selahattin Güler'in oğlu Ahmet Rıfat Güler... Onla bir sohbeti, özelde kalmasın, KAYDA GEÇSİN diye yayınlamış olayım!
* Rahmetli Ahmet Selahattin Güler, 1923 doğumludur. Tokat'ta 1969 – 1977 tarihleri arasında Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü yapmış, hobileri arasında müzisyenlik, akordiyon çalma vardır. Rahmetli Recep Yazıcıoğlu, Vali'dir. İlk Valiliği'ni Tokat'ta yapmıştır. Yıl 1984'tür. Bir Milli Bayram kutlaması için eski Ali Yücel Spor Salonu'nda FOTOĞRAF SERGİSİ açılmıştır. Fotoğraf sergisini gezmekte olan Vali Recep Yazıcıoğlu, hemen birçok fotoğrafta gördüğü kişinin kim olduğunu merak eder, kim olduğunu sorar. O kişi, Tokat Beden Terbiyesi Bölge Müdürü Ahmet Selahattin Güler'dir. Müdürlük hizmetlerindeki anları vakti zamanında fotoğraflanmıştır. Vali Yazıcıoğlu, şayet o fotoğraftaki kişi yaşıyorsa tanışmak istediğini söylemiştir. A. Selahattin Güler o tarihte emekli olmuştur, emeklilik yaşamını Tokat'ta ailesiyle birlikte geçirmektedir. Vali Yazıcıoğlu'nun talimatı ile makam şoförü emekli Selahattin Güler'in evine gelir, daveti iletir. Davete icabet gerektir, Selahattin Güler gider. Hoş beş sohbetin ardından, güngörmüş, insan sarrafı olmuş Selahattin Güler, Ondaki cevheri görür! Bu arada, Selahattin Güler'in oğlu Ahmet Rıfat Güler o yıllarda 26 yaşındadır. Babadan gelen müzisyenlikle akordiyon ve org çalmakta, Tokat Valiliği'nin etkinliklerinde Vali Recep Yazıcıoğlu'nun davetiyle, ricasıyla, ücret dahi almaksızın gelip müzisyenlik yapmaktadır. Yani Vali Yazıcıoğlu ile samimi, sıkı bir dostluğu vardır Selahattin Güler'in oğlu Ahmet Rıfat Güler'in. Vali Yazıcıoğlu ile Selahattin Güler'in sohbetinde söz çocuklardan açılınca, oğlunun Rıfat Güler olduğunun öğrenilmesiyle birlikte samimiyet ve sohbet daha bir koyulaşır, aradaki sıcaklık artar. Recep Yazıcıoğlu Selahattin Güler'e “senin çocuk aynı sana benzemiş! Benimki de inşallah bana benzer!” demiş. Babası da “helal süt emdiysen şüphen bile olmasın!” diye karşılık vermiş. O sohbetin ardından evine gelen Selahattin Güler, aile meclisinde oğlu Rıfat Güler'e Vali Yazıcıoğlu ile olan sohbeti anlatır ve ilk kez birebirde tanıdığı Vali Yazıcıoğlu için "Oğlum bu adam deli! deli, deli! İşinin delisi. Bu adam iş yapar Tokat'ta! Bu adamın çocuğu varmış 2,5 yaşında, o çocuk inşallah bir gün Tokat'ta görev yapar! Olur da bu adamın çocuğu Tokat'ta görev alırsa bana haber ver!" deyince, “Baba daha 2,5 yaşında, sen nerden görecen!” denince, “oğlum ölürsem de gel bana haber ver!” demiş.

* Selahattin Güler, 1993 yılında 70 yaşında iken hakkın rahmetine kavuştu. Mekanı cennet olsun.
* Gel zaman git zaman, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için siyasi partilerin Belediye Başkanı adayları açıklanmakta iken, merhum Selahattin Güler'in oğlu Ahmet Rıfat Güler, bir gece rüyasında babasını görür. Babası gülerek ona bakmaktadır. Herhangi bir şey söylemez, bir müddet güler, öylece bakar… O günün sabahında MHP Tokat Belediye Başkanı Adayı olarak merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun adı açıklanır!

* Ahmet Rıfat Güler, akşam babasını gördükten sonra sabahında Tokat Belediye Başkanı adayı olarak rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun açıklanmasını hayra yorar!

* 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimleri yapılır, seçimi kazanan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu olmuştur. Ahmet Rıfat Güler, bunu önce babasına haber vermesi gerektiğini hatırlar ve mazbatanın alındığı gün mezarı başına gider! “Baba haberin olsun, o çocuk Başkan oldu” der.

***

İşte böyle…

Ahmet Rıfat Güler ile söz konusu sohbeti yaptığımızda bunun kayda geçmesini istediğimde sağ olsun rıza verdi. İnsan ömründe, kader gayrete aşıktır denir. Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun vakti zamanında Babasının Vali olarak görev yaptığı bu kadim şehr-i Tokat’ta bugün Belediye Başkanı olarak görev yapmasında kim bilir hikmetler vardır. O da inşallah güzel hizmetler yapar! Valilik ile Belediye Başkanlığının kendine göre kıyaslanacak olumlu, güçlü, zayıf yanları vardır. Her halükârda serde biraz delilik olduktan sonra, işinin delisi, cesaretli, karakterli, vicdanlı, dürüst bir insan topluma hizmetin en güzelini yapmak için gayretini ortaya koyar. Takdiri ilahi, kader ne yazar, gelecekte görülür.