Cingöz: “Taraftarlarımıza Yakışır Bir Takım Yaratıp Onları Mutlu Etmek İçin Çok Çalışacağız” Cingöz: “Taraftarlarımıza Yakışır Bir Takım Yaratıp Onları Mutlu Etmek İçin Çok Çalışacağız”

Haber: Mustafa Işık

TFF 3. Lig'de mücadele eden ve Play-Off’larda şampiyon olarak 2. Lig'e yükselen temsilcimiz Merkür Jet Erbaaspor, Eskişehir'de oynanan Play-Off Finali'nde Muş 1984 Muşspor'u yenerek şampiyonluk sevinci yaşadı. Ancak, kupa töreni sonrası yaşanan olaylar kulüp yönetimini rahatsız etti. Teknik Direktör Fahrettin Sayhan'ın kupayı alarak soyunma odasına gitmesi, kulüp yönetiminde huzursuzluk yarattı. Bu olayların ardından, Mavi-Beyazlı ekip sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Sayhan'ın görevine son verildiğini belirtti.

Sayhan’dan Yazılı Basın Açıklaması
Kulüple ilişkisi kesilen Teknik Direktör Fahrettin Sayhan, yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Sayhan, şampiyonluk sevincini oyuncularına ve vefakar Erbaa taraftarına adarken, sözleşmesinin bitimine üç gün kala kulüp yönetimi tarafından tek taraflı olarak feshedildiğini belirtti. Aylardır yaşadıkları sıkıntıları dile getirmemek ve tolere etmek adına sessiz kaldığını ifade eden Sayhan, son açıklamanın kendisini ve teknik ekibini itibarsızlaştırmak amacıyla yapıldığını vurguladı.

Sayhan, açıklamasında oyuncuların alacaklarının ödenmediği için sezon içinde ve final maçı öncesinde toplam iki defa sosyal medya aracılığıyla açıklama yapma gereği duyduğunu belirtti. Play-Off yarı finali öncesi ve sezon içinde yönetimin verdiği sözleri tutmadığı için futbolcuların toplamda dört idmana çıkmadığını, oyuncuların 20 maç başı alacağı ve final maçı öncesi dört prim alacağının bulunduğunu söyledi. Mayıs ayı başında prim alacaklarına karşılık verilen 17 Mayıs tarihli ödemesi olan protokolün de ödenmediğini ekledi.

Yaşanan Anlaşmazlıklar ve Gerilimler
Sayhan, Erbaa Belediye Başkanı'nın Play-Off yarı final maçı öncesinde 100 Bin TL tur primi açıkladığını ancak bu primin de diğer alacaklar gibi ödenmediğini belirtti. Erbaa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Bey'in 30 bin TL ödeme yapma ve kalanını üç haftalık çek verme teklifinin oyuncular tarafından inandırıcı bulunmadığını ifade etti. Kulüp Başkanı Halis Bey'in, final maçı öncesi açıklama yapan kaptan Erdi'yi kadro dışı bıraktığını ve teknik ekibin ayrılmasını istediğini ancak daha sonra bu kararından vazgeçtiğini söyledi.

Final Maçının Ardından Yaşananlar
Final maçı günü yaşanan toplantı nedeniyle takımı geç hareket etmek zorunda kaldıklarını belirten Sayhan, takımın büyük karakter göstererek şampiyonluk yaşadığını ifade etti. Soyunma odasında ödeme sözünün tutulmadığını gören oyuncuların tepki olarak seremonide hiçbir yönetici ve siyasi istemediğini, bu sebeple koridorlarda kargaşa yaşandığını belirtti. Kupa töreni sırasında Aspor'dan gelen canlı yayına katılma talebi üzerine kupayı alarak röportaj verdiğini söyleyen Sayhan, olaylar sırasında kendisinin hiçbir şekilde olumsuz bir tutum sergilemediğini ve taraftarlar tarafından alkışlarla uğurlandığını ifade etti.

Sayhan, açıklamasını oyuncu grubu ve teknik ekibiyle gurur duyduğunu belirterek sonlandırdı ve bu şampiyonluğu her zaman kendilerini destekleyen Büyük Erbaaspor taraftarlarına armağan etti.

Editör: Mustafa Işık