Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde yeni bir lezzet dönemi başladı. Üniversitenin bünyesinde kurulan fırınlarda üretilen ilk pasta ve tatlılar, TOGÜ Terasta personel ve öğrencilerin beğenisine sunuldu. Tokat Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Resul Gerçekçioğlu, projenin ilk adımlarının atıldığını duyurdu.

Üniversitenin Aşçılık Programı kapsamında başlatılan bu proje, öğrencilere uygulamalı eğitim imkanı sunarken, aynı zamanda lezzetli ürünlerin üretilmesine olanak tanıyor. Gerçekçioğlu, öğrencilerin bir yılını laboratuvarda geçirerek tam donanımlı bir eğitim alacaklarını belirtti. Ayrıca, TOGÜ adı altında patent alınarak 60 farklı ürünün üretileceği müjdesini verdi.

Modern fırınlarda üretilen ürünlerin, sadece üniversite personeli ve öğrencilerine değil, aynı zamanda dış taleplere de cevap vereceği vurgulandı. Gerçekçioğlu, özellikle glütensiz ürünlerin ve çeşitli tatlıların üretildiğini belirterek, herkesin zevkine uygun lezzetlerin bulunacağını ifade etti.

İstanbul-İzmir Otoyolu'nda peş peşe 2 kaza! 3 ölü, 3 yaralı İstanbul-İzmir Otoyolu'nda peş peşe 2 kaza! 3 ölü, 3 yaralı

Projeye sağladığı destekle dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz'a teşekkür eden Gerçekçioğlu, projenin ilerleme kaydettiğini ve gelecekte daha fazla yeniliğin beklendiğini söyledi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin bu lezzet dolu adımı, hem eğitim kalitesini artırıyor hem de çevresine katma değer sağlıyor. Üniversitenin gastronomi dünyasına yaptığı katkılar, gelecek için umut vaat ediyor.