İyi sinyaller verildi

Tokat Belediye Plevnespor kulübümüz iki sezondur yaptığı başarılı çalışmalar sonunda oynadığı maçlarda aldığı istikrarlı neticelerle Tokat futbolunu tekrar profesyonel futbol arenasına taşıdı. Eski profesyonel Tokatspor takımımız gibi 3. Lig’de oynamaya başladı.

Tokat Belediye Plevnespor takımı, 2023-2024 futbol sezonu maçlarını TFF’nin 4. Grubunda yer alarak oynamakta. Belediye Plevnespor kulübümüzün bu başarıları tüm Tokatlıları, sporseverleri sevindirmiştir. İnşallah bundan sonra da geçmişte yapılan hatalardan dersler alarak hareket edilir.

            Tokat Belediye Plevnespor takımımızı tekrar yeniden kutlarız. Tebrikler, tebrikler, tebrikler…

            17 Eylül Pazar günü 23 Elazığ Futbol Kulübü ile şehrimizde oynanan profesyonel 3. Lig maçımızda gözümüze takılan önemli hususlara gelince…

1) Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumu, protokol tribünü dışında diğer tribünlerimizin çok da kalabalık olmadığını gözlemledik. Bununla beraber, protokol tribünümüzün manzarası şehrimizin takımımıza olan ilgi ve alakasını gösteriyordu. Bu maçta protokol tribünümüzdeki manzaraya şimdiden çok sevindim. İnşallah bundan sonra da şehrimizin takımımıza olan alakasını devam ettirir.

Protokol tribününde kimler yoktu ki? Şehrimizin bir nolu sahipleri Valimiz sn. Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanımız sn. Eyüp Eroğlu’nun yanı sıra Ak Parti Milletvekilleri Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan, MHP İl Başkanımız Mustafa İpek, Ak Parti Merkez İlçe Başkanımız Ali Çalışkan, ASKF Başkanı Sezai Işkın, TÜFAD Başkanımız Ethem Canikli, Defterdarımız Aliaddin Karpınar, Beden Terbiyesi Bölge Müdürü Haşim Eger, Formül Plastik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Şahin ve Yurt İçi Satış Direktörü Sinan Genç, Tokat Belediye Plevnespor Asbaşkanı İsmet Yiğit, Yöneticiler Mehmet Elibol, Abdullah Mert, eski Beden Terbiyesi Bölge Müdürü Vejdi Ayça ve daha ismini yazamadığımız birçok sporseveri takımımızı bu ilk maçımızda izlemek üzere protokol tribününde yerlerini almışlardı. Protokol tribünümüzün bu manzarası şehrimizin takımımıza ilgi ve alakasını gösteriyordu. İnşallah bu ilgi sezon sonuna kadar devam eder. Kendilerini tüm Tokatlılar adına tebrik ederiz.

2) Takımımızın 12. Adam konumunda olan taraftar toplulukları geçen sezonki gibi GOP. Stadı’nın karşı Maraton Tribünündeki yerlerini alıp takımımızı tribün önüne çağırarak ayrıca sevgi gösterisinde bulunduklarını görüyoruz. Kendilerine her zaman olduğu gibi teşekkür ediyoruz. Biz taraftarlarımızdan bundan sonraki maçlarımızda daha kalabalık, daha şaşalı kıyafetlerle, bayraklarla, flamalarla donanmış olarak daha etkili bir şekilde takımımızı desteklemelerini bekliyoruz. Onlar da şunu unutmamalıdırlar, takımımız artık TFF 3. Lig’de bulunuyor.

Maçın teknik analizine gelince…

Takımımız iki sezondan sonra tekrar profesyonel 3. Lig’de yer aldığı iç saha ilk maçımızda böylesi maçların zorluğunu bilerek tam hazır olduğunu göstermemesine rağmen bizi teknik adamlar olarak geçtiğimiz sezonlardaki gibi ümitlendirdiklerini belirtelim. Takımımız oynadığı iki lig maçında aldığı neticelerle 4 puan topladı. Buna rağmen istenilen kıvamda olmaları için biraz daha zamana ihtiyaçları olduğunu gösterdiler. Bununla beraber bizler takımımızın iyi sinyaller verdiğini de belirtmek isteriz. Bu sezon takımımıza yapılan transferlerin yerinde olduğunu belirtir, zamanla futbolcularımızın birbirlerine olan uyumlarının artacağı düşüncesi ile inşallah bu sezon da bundan evvel oynadığı iki sezonda olduğu gibi şampiyonluk için mücadele ederler. Biz kendilerinden ümitliyiz.

Takımımızı hat hat, mevki mevki incelediğimizde;

Kalecilerimiz Uğur Köprülü ve Ebubekir Elihoş gerekirse değişerek oynayarak bu mevkii doldururlar.

Defans bloğumuz Furkan Şan sağ bek, kaptanımız Muhsin Polat sol bek, Berk Kal ve Doğukan Subaşı stoper olarak müteşekkildi. Geçen sene olduğu gibi bu sezon da takımımızın yine en iyisi olurlar demekle beraber, bilhassa iki bekimizin önlerinde oynayan iki kanat forvetlerimiz (sağ-sol açık) bu sezon geçen seneye nazaran daha iyi olduklarını düşünerek onlara daha iyi yardımcı oldukları gibi kanat bindirmelerinde de çok uyumlu akınlar yapmaya hazır olduklarını göstermelidirler.

Orta sahada, Yücel Yıldırım defansif orta saha, sağ iç ve sol iç mevkilerinde Batuhan Yılmaz ve Ozan Kılıçoğlu vardı. Yücel en iyi yer alan isimdi. Sağ iç ve sol iç koridorlarında oynayan Batuhan ve Ozan’ın sık sık yer değiştirerek oynamaları iyi olmasına rağmen kendilerine yakın olan kanat forvetlerini daha çok desteklemeleri gerekir.

Bu sezon sağ ve sol kanatlarımızda yer alan Anıl Arıcıoğlu ve Mustafa Sarıgözoğlu’nun takımımız için büyük kazanç olduklarını belirtiyoruz. Sol kanatta sol bekimiz Muhsin Polat, Mustafa Sarıgözoğlu, onlara yakın şekilde orta blokta yer alan Ozan Kılıçoğlu vardı. Aynı durumda sağ kanatta sağ bekimiz Furkan Şan, Anıl Arıcıoğlu ve orta blokta yer alan Batuhan Yılmaz ile takımımız çok iyi kanat akınları düzenler ve kale önünde de iyi gol pozisyonları hazırlayacağı kanaatindeyiz.

Santrafor mevkiinde yer alan Yaser Hacımustafaoğlu’nun sağdan ve soldan yapılacak orta ve top kesmelere en uygun forvet olacağı kanaatindeyiz. Teknik heyetimizin bu sezon ilk defa taktik çalışmalara gerek antrenmanlarda gerekse maç öncesi ısınmalarda yer verdiğini gördük. Bilhassa antrenmanlarda sağ ve sol blokların yapacağı orta ve top kesmelere ağırlık vererek çalışmalarının takımımıza çok faydalı olacaktır. Bu arada santraforumuz Yaser ve ikinci santraforumuz Muhammed Emir Özbilen’in kanatlardan gelecek ortalara yatkın santrafor olmaları da takımımız için avantajdır.

Hülasa, iki senedir başarılı sezonlar geçirerek şampiyonluklar kazanan Tokat Belediye Plevnespor takımımız tekrar 3. Lig’de aynı başarılara imza atacağını düşünerek bekliyoruz. Tüm futbol severler adına takımımızı tebrik ediyor, kutluyoruz.