Çetin Kamil Genç, Spor Ateşi köşesinde, TFF 3. Lig 4. Grup'ta 23. Haftada 1-1 biten Çankaya FK - Tokat Belediye Plevnespor maçını değerlendirdi.

Tokat Belediye Plevnespor, Ankara deplasmanında yine 1-0 öne geçtiği karşılaşmayı maç sonunda 1-1 berabere bitirerek çok önemli 3 puandan mahrum kalmış oldu. Üst sıralarda bulunan rakiplerinin de puan kaybetmeleri Tokat temsilcisi için iyi bir fırsattı ama bu fırsatı elinden kaçırdı ve bir puanla yetinmek zorunda kaldı.

Ankara’da oynanan Çankaya maçına taraftarlar Tokat’tan 3 otobüs ile takımlarını desteklemek için Ankara’ya gittiler, bir de üstüne Ankara’da oturan Tokatlı taraftarların maça gelmeleri Tokat temsilcisinin seyirci üstünlüğünü ele almasına yol açtı.

Maça hızlı başlayan Tokat Belediye Plevnespor ilk dakikalardan itibaren rakip kale önünde kendilerini öne geçirecek galibiyet golünü aramaya başladılar. Nitekim dakikalar 26’yı gösterdiğinde beklediği galibiyet golü Muhammed Emir Özbilen’den geldi ve Tokat temsilcisi 1-0 öne geçti. İlk yarı Tokat temsilcisinin 1-0 üstünlüğü ile bitti.

İkinci yarıya hızlı başlayan Çankaya ekibi Tokat kalesinde sık sık görülmeye başladı. Beraberlik golünü Muhammed Erdem attı ve maç 1-1 berabere duruma geldi. Bu dakikadan sonra her iki takımın çabaları sonucu değiştirmedi ve maç 90 dakika sonunda 1-1 sona erdi. Puanlar bölüşüldü.

Burada deplasmanda alınan 1 puan iyi ancak, sen elinde bulunan 3 puanı kaybediyorsun ve kayıp puan 2. Kritik haftalara girdiğimiz şu sıralarda her maç final havasında oynanacaktır. Özellikle öne geçtiğiniz maçlarda 2. golü bulacaksınız, şayet o 2. golü bulamıyorsanız, gol yemeyeceksiniz ve çok iyi bir savunma yapmanız gerekir.

Tokat Belediye Plevnespor’un bu haftaki rakibi, ligin 2. sırasında bulunan ve 42 puana sahip olan Sebat Gençlik SK. Rakip bu güne kadar oynadığı 21 maçta 13 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgi almış bir ekip, zor bir maç olacak. Tokat temsilcisi bu maça çok iyi hazırlanmalı, rakibin gol yollarını iyi kapatmalı ve iyi bir savunma yaparak, kontrataklarla sonuca gitmeli. Rakip her ne kadar zor olsa da yenilmeyecek bir ekip değil. Bu maçta öncelikle onların ne yaptığı değil bizim ne yapacağımız önemli.

Bu maça Tokat yönetimi çok önem vermeli ve seyircinin stada gelmesi sağlanmalı. Stat bir şekilde doldurulmalı ve takıma büyük bir destek verilmelidir. Ben öyle inanıyorum ki Tokat temsilcisi bu maça kafa olarak iyi hazırlanırsa sahadan mutlak galibiyetle ayrılacaktır.

Haydi Tokat, kalan maçlarını galibiyetle kapat, play-off’lara kalmaya adını yazdır. Başarılar dilerim.

                                                                                                        Çetin Kamil GENÇ

                                                                                                             Spor Ateşi