Spor Ateşi köşesinde Çetin Kamil Genç, Armoni Alanya Kestelspor-Tokat Belediye Plevnespor ve Tokat Belediye Plevnespor - Orduspor 1967 FK maçını yazdı.

Ligin 18. haftasına girdiğimizde Tokat Belediye Plevnespor deplasmanda ligin 3. sıralamasında bulunan Armoni Alanya Kestelspor’u Arda’nın golü ile 0-1 yenerek çok önemli ve anlamlı bir galibiyet aldı. Puanını 26’ya çıkararak ligde 7. Sırada yer aldı.

Maça baktığımızda ligde 3. sırada bulunan Armoni Alanya Kestelspor, geçen hafta deplasmanda Adanaspor’u yenmesiyle dikkatleri bir an üzerine çekti. Tokat temsilcisi için zor bir deplasmandı. Tokat temsilcisi ise geçen hafta kendi evinde oynadığı sezonun en güzel maçında lig 2.’si Muşspor’u adeta elinden kaçırdı ve sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Alanya’da oynanacak maç her iki takım için de çok önem taşıyordu. Tokat temsilcisi bu önemli maçı kazanarak zirve yarışından kopmamak, rakip ise 30 olan puanını 33 çıkararak aradaki puan farkını açıp ilk 3 sırasındaki yerini korumak için sahaya çıktılar. Ancak bu maçta gülen taraf Tokat temsilcisi Tokat Belediye Plevnespor oldu. Ve aradaki 7 puanlık fark 4’e düştü. Alınan galibiyet Tokat camiasında büyük sevinç ile karşılandı.

Bu hafta sonu Tokat temsilcisi Tokat Belediye Plevnespor kendi evinde ilk yarı deplasmanda farklı bir şekilde yenildiği Orduspor 1967 FK ile karşılaşacak. GOP. Stadyumunda oynanacak maç her iki takım için de çok önemli. Aralarında sadece 1 puan fark var. Ordu ekibi 27 puanla ligin 6. sırasında bulunuyor. Tokat temsilcisi bu maça iki açıdan bakıyor. Birincisi öncelikle rakibini farklı yenerek rövanşı almak, ikincisi ise rakibini puan sıralamasında altına alarak 2 puan önüne geçmek. İşte bu maçın önemi böyle.

Oynanacak önemli maçta, Tokat seyirci ve taraftarlarına çok büyük iş düşüyor. Maça ilgi gösterilmeli. Stadı doldurarak takımlarına destek vermeleri ve galibiyet alınmasında büyük rol oynamaları gerekmektedir. Ben hafta sonu oynanacak olan bu önemli maçta, Tokat seyircisinin çok önem vereceğini ve stadının büyük bir çoğunluğunu dolduracağına inanıyorum. Bu dakikadan sonra alınacak her galibiyet ve puanlar çok önemli. Çünkü artık bu maçların telafisi olmayacak.

Takıma yeni katılan oyuncuların büyük bir katkısı olacağını düşünüyorum. Eğer Muş ve Alanya Kestelspor karşısında oynanan oyunlar tekrarlanırsa, Tokat temsilcisi bu sahadan galip ayrılacaktır.

Şunu da vurgulamak istiyorum ki rakip hafife alınacak bir takım değil. Önemli olan son iki haftada oynanan güzel oyunu sahaya yine yansıtmak olacaktır.

Şimdiden Tokat Belediye Plevnespor’a başarılar dilerim. İnşallah gülen taraf biz oluruz.

Çetin Kamil GENÇ / Spor Ateşi