Tokat Belediye Plevnespor, Karadeniz engeline takıldı

Geçen hafta kendi sahasında ligin iddialı ve şampiyonluğa oynayan Çankaya FK takımını 1-0 yenen ve kupada deplasmanda Fethiyespor’u yine 1-0 yenerek kupa dışında bırakan Tokat Belediye Plevnespor dikkatleri üzerine çekerken, bu kez deplasmanda oynayacağı lig maçına gözler çevrilmişti.

Rakip şampiyonluğa oynayan Sebatspor’du. Ligin ikinci sırasında bulunuyordu ve bu maça mutlak galibiyet parolası için çıkmıştı.

Tokat temsilcisi de son haftalarda alınan başarılı sonuçlar neticesinde maça mutlak galibiyet parolası için çıkmıştı. Maça da çok iyi başlayan Tokat temsilcisi 22. dakikaya kadar sahada çok iyi mücadeleci bir oyun sergiledi. Dakikalar 22 ve 24’ü gösterdiğinde peş peşe yenilen 2 gol bir anda Tokat temsilcisinin 2-0 geriye düşmesine neden oldu. Bu dakikadan sonra başka gol olmayınca devre bu sonuçla kapandı.

İkinci yarıya Tokat temsilcisi hızlı başladı. Yenilen peş peşe 2 gol ister istemez takım üzerinde olumsuz etki yaşatsa da rakip kaleye yapılan sık ataklar golü bir türlü getirmedi. Bu ataklardan maçın sonlarına doğru kazanılan penaltı sonrası topun ağalarla buluşmasıyla durum 2-1’e geldi. Bu dakikadan sonra ataklarını daha sık artıran Tokat Belediye Plevnespor, beraberliği getiren 2. golü bulamayınca sahadan 2-1 mağlup ayrıldı ve çok önemli 3 puandan oldu.

Burada bir konuya özellikle değinmeden geçmek istemiyorum. Oyuna çok iyi başlıyorsunuz ve yenilen bir gol ile demoralize oluyorsunuz ve peşinden yenilen 2. gol. Takım bu olumsuz durumu bir an önce üzerinden atarsa, ileride oynanacak maçlar karşısında başarıyı mutlak yakalayacaktır.

Bu haftaki rakibimiz ise lider Adana FK. Rakip bu haftayı bay geçti. Bugüne kadar oynadığı 8 maçtan 7 galibiyet ve 1 beraberlik almış. Mağlubiyetleri yok. Bu hafta oynanacak maç zorlu geçecek. Tokat temsilcisi bir sürpriz yapar mı, hiç belli olmaz.

                                                                                            Çetin Kamil GENÇ

                                                                                                 Spor Ateşi