Tokat Belediye Plevnespor - Muş 1984 Muşspor maçını Çetin Kamil Genç yazdı...

Tokat Belediye Plevnespor, bu sezonun en iyi maçını geçtiğimiz hafta sonu kendi sahasında karşılaştığı, Lig 2.si Muşspor karşısında oynadı. Bu güzel oyun karşısında iki defa öne geçmesine rağmen bu avantajını koruyamayarak sahadan 2-2 berabere kaldı.

Her ne kadar kaybedilen 2 puan önemli olsa da, sahada oynanan bu güzel oyun ileride oynanacak olan maçlar için umut oldu ve taraftarlarını sevindirdi.

Hafta sonu oynanan maça baktığımızda, rakip 30 puanla ligin 2. sırasında bulunuyordu, Tokat temsilcisi ise 22 puanla ligin 7. sırasında bulunuyordu aradaki puan farkı sadece 8 idi. Fizik gücü yüksek bir takım olan Muşspor geçen hafta kendi sahasında lig lideri Adana FK’yı 2-1 yenerek dikkatleri üzerine çekmişti. Rakibine ise ligdeki ilk mağlubiyetini tattırmıştı, bu durum maçın önemini bir kat daha artırdı.

Tokat temsilcisi ise yeni transferin de alınmasıyla, sahada oynanacak olan bu maçta acaba rakibi karşısında nasıl oynayacağı ve sonucu merak konusuydu. Maç hızlı başladı, ilk dakikadan itibaren Muş kalesini ablukaya alan Tokat temsilcisi adeta kendi sahasına mahkum etti ve nitekim dakikalar daha maçın başı 5. dakikayı gösterdiğinde, rakip ceza sahası içerisinde net bir şekilde hakem tarafından verilmeyen penaltı pozisyonundan sonra başta orta hakem olmak üzere diğer baş yardımcı hakem oyundan koptular ve zaman zaman yanlış kararlar verdiler.

Dakikalar 17’yi gösterdiğinde Burak Evren takımı 1-0 öne geçiren golü attı. İlk yarı 1-0 bitti.

İkinci yarı dakikalar 48. gösterdiğinde Mervan’ın golü geldi ve durum 1-1 oldu. 52. dakikada yine Burak Evren’in golü geldi ve takımını 2-1 öne geçirdi. Maçın sonlarına doğru 73. dakikada Muşspor’un golü yine Mervan’dan geldi ve durum 2-2 oldu. Bu saatten sonra takımların çabası sonucu değiştirmedi ve maç 2-2 berabere bitti. Bu arada Muşspor’un bir topu da direkten döndü.

Havanın futbol oynamaya elverişli olması ve maçın önemli olması maça gelen seyirciinin artmasına neden oldu. Bir de buna güzel oynanan oyun eklendiğinde ilerisi için umut oldu. Keşke Tokat temsilci bu sahadan galibiyetle ayrılsaydı ama yine oynanan bu güzel oyun umut verdi.

Tokat Belediye Plevnespor bu hafta sonu deplasmanda Alanya Kestelspor ile karşılaşacak, rakip ligin 3. sırasında bulunuyor ve geçen hafta deplasmanda lig lideri Adana FK’yı 0-3 yenerek rakibine ligde 2. mağlubiyetini tattırdı ve dikkatleri üzerine çekti. Dikkat edilmesi gereken bir takım…

Çetin Kamil GENÇ

Spor Ateşi