AHMET ÇETİN yazdı - Doğumu anında gökten melekler inip Hz. Amine’nin evinin etrafında dönmeye başladılar.

PEYGAMBERİMİZİN DOĞDUĞU EV

            Ebu Talip Mahallesinde bulunmaktadır. Ebu Kubeys dağının yanındadır. Peygamberimiz 571 tarihinde bu evde dünyaya geldi. Sünnetli ve göbeği kesilmiştir. Doğumu anında gökten melekler inip Hz. Amine’nin evinin etrafında dönmeye başladılar. Doğumda Hz. Meryem ve Hz. Asiye de vardı. Annemiz Hz. Amine’nin sırtını sıvazladılar, soğuk bir şerbet sundular, kardan ak şekerden tatlı idi.

            İki cihan güneşi dünyaya gelince gülüyordu. Üzerine büyük bir toprak çanak koydular. Çanak ortadan ikiye ayrıldı.

-İranlıların 1000 (bin) yıldan beri yanan ateşleri söndü.

-Sema nehri taştı

-Semave gölü kurudu.

Adını koydular Ahmet, ta ezelden, Muhammed (S.A.V.) Sonra süt anneye verildi. Orada 6 yaşına kadar kaldıktan sonra Mekke’ye getirildi.

Ebu Kubeys: 420 metre yüksektedir.

Yeryüzünün ilk ateşi Ebu Bubeys’tendir.

Hacerül Esved yıllarca Ebu Kubeysin misafiri idi.

Bir gün peygamberimiz Ebu Kubeys dağına çıktı. Yanında Hz. EBUBEKİR, Hz. Ömer, Hz. Ali, Hz. Osman vardı. Dağ sallanmaya, hareketlenmeye başlayınca.

Peygamberimiz “sakin ol ey Ebu Kubeys, üzerinde bir NEBİ, bir sıddık, iki de şehid vardır buyurdu…

Peygamberimiz yıllar sonra olacakları oradan haber veriyordu.

            Bayrak Mescidi: Peygamberimiz ordularını sefere gönderirken şehrin dışına çıkarır, dua eder, sancak, bayrak bağlar, gönderirdi. Daha sonraları buraya bir cami yapıldı. Adına da BAYRAK Mescidi denildi.

            Secere Mescidi: Bayrak mescidinin tam karşısındadır. Peygamberimizin yanına bir grup müşrik (puta tapan insanlar) gelir. Peygamberimizden uzakta duran ağacı dalı ile kökleriyle yanına çağırmasını isterler. Peygamberimiz ağaca seslenir, işaret eder, ağaç peygamberimizin yanına kökleri toprağı yara yara gelir. Şehadet getirir, konuşur. Oradakilerden çok azı iman eder. Daha sonraları buraya bir cami yapılır. Adına Şecere (ağaç) Mescidi denilir.

            Cennetül Mualla:

            Mekke’nin kabristanlığıdır. Hz. Hatice annemiz ve peygamberimizin amcası Ebu Talip buradadır. Yaklaşık (10.000) sahabenin kabri bulunmaktadır.

            Cin Mescidi: Peygamberimiz zaman zaman Cin Mescidi’ne gider, orada cinnilere Kur’an okurdu. Onlara İslamı tebliğ ederdi.

BİR SONRAKİ YAZI: ARAFAT