Salih Ertaçoğlu yazdı.

Milletimizi acılara boğan Kahramanmaraş ve 11 ili kapsayan deprem felaketinin 1. Yılını üzüntülerle anacağız.

Depremlerde canlarından olanlara Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyoruz.

Resmi açıklamalara göre 50 binin üzerinde canımız kaybolmuş, zarar ziyanın ise resmi açıklamalara göre 150 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Yıkılan binaların birçoğunun, imar affına uğratılmış, oy ve koltuğa yapışmak uğruna kalitesiz, imara uymayan teknik şartları taşımayan yapılara iskan edebilirsin denilmişse, yıkılan binaların yine çoğunluğunun ruhsatlı yapı kullanma izin belgeli, yeni şartlara göre yapılanlar olduğu da ortadadır.

Deprem 11 ilimizi 100’den fazla ilçeyi kapsamıştır. Yapılara ruhsatı veren, denetleyen ve teknik şartlara ruhsatına uygundur diye oturma izni veren Belediye Başkanları, teknik görevliler ile 5 kat yapılabilecek yerleri rant uğruna 10-12 kata çıkmasına fırsat veren Belediye Meclis Üyelerinden görevden alınan, tutuklanan, soruşturma açılan var mıdır? Depremde canlar göz göre göre kaybedilmiştir. Bunlara neden olanların hiçbir şey olmamış gibi ortaya çıkmaları, hatta İstanbul’a aday gösterilmeleri de canını kaybedenlere en büyük darbe ve umursamazlıktır.

Anayasanın koltuk ve özel kinler nedeniyle yok sayıldığı düşünce yapısının öne çıkarıldığı ülkemizde, hukuk askıdadır.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle, ülkemiz, milletimiz bugün ekonomik kriz yaşıyor. Enflasyon milletimi açlığa mahkum ediyor.

Gerçek demokrasinin, hukukun olmadığı yerlerde, kimse hesap vermez.

Sıkıntıların ve yaşananların temelinde yatan gerçek budur.

Depremi kimse siyasi oyununa alet etmesin. Giden canların hesabı gün gelir sorulur.

Milletimizin başı sağ olsun.

Sevgi ve saygılarımla…