Tokat Devlet Hastanesi’nden yapılan bir duyuru dikkat çekti. Kardiyoloji Bölümü Eko Polikliniğinde kalıcı kalp pili takılı hastalara pil kontrolü yapılacağı duyuruldu. Peki Tokat’ta Devlet Hastanesinde kalıcı kalp pili takılan kaç kişi var? Kalp pili kontrolü ne zaman yapılır? Kalp pili için hangi doktora gidilir? Kalp pili ayarı nasıl yapılır? Kalp pili kaç yıl kullanılır? Kontrol tarihi ne zaman?

Bu hastalık sinsi ilerliyor, genellikle üçüncü evreye kadar belirti vermiyor Bu hastalık sinsi ilerliyor, genellikle üçüncü evreye kadar belirti vermiyor

Kalp pili nedir?

Kalp pili, kalp kasına elektriksel uyarılar ileterek anormal kalp ritmini düzenlemek için genellikle göğsün sol tarafına, köprücük kemiğinin hemen altına yerleştirilen küçük bir cihazdır. Anormal kalp ritmiyle ilişkili semptomların hafifletilmesine yardımcı olur ve hastanın aktif yaşam tarzına devam etmesini sağlar.

Kalp pili kontrolü ne zaman yapılır?

Genellikle ilk takılma sonrası 1-2 ayda ilk kontrol yapılır. Sonraki takipler sıklıkla 6 ayda bir olup hasta ve pilin özelliğine göre de 3-12 ay arası da değişebilir. Pil ömrünün azaldığı dönemlerde takip sıklığı arttırılır ve 1-3 ayda bir yapılabilir.

Kalp pili için hangi doktora gidilir?

Kardiyoloji dolaşım sistemine yoğunlaşmış bir bölümdür. Bu branşta daha çok kalp kateterizasyonu, kalp pili takılması gibi daha farklı invaziv işlemler yapılır. Koroner arter baypas ameliyatı, kapak değişimi gibi cerrahi işlemler ise kalp damar cerrahisi uzmanları tarafından yapılır.

Kalp pili ayarı nasıl yapılır?

Kalp pili ayarları programlayıcı denilen bir cihaz yardımı ile istenildiği şekilde değiştirilebilir. Bu işlem için hastanın kalp pilinin olduğu bölge üzerine pille iletişim kuran bir alet konularak kontrol ve ayarlamalar yapılır. Hastaya herhangi bir cerrahi müdahaleye gerek yoktur.

Kalp pili kaç yıl kullanılır?

Kalp pilleri, şok veren cihazlar veya kalp yetmezliği tedavi pillerinin yaklaşık 4 ile 10 yıl arasında ömrü vardır.

Tokat Devlet Hastanesinde kalp pili takılmış kaç kişi var?

Edindiğimiz bilgilere göre, Tokat Devlet Hastanesi Kardiyoloji Bölümüne gelip de pandemiden sonra kalp pili takılmış kişi sayısı 80 civarında. Şimdi bu kişilere çağrıda bulunuluyor. Çünkü daha öncesi bu kişiler Tokat Devlet Hastanesi harici farklı merkezlere giderek kontrollerini yaptırmaktaydılar. Şimdi bu kontroller Tokat Devlet Hastanesi Kardiyoloji Bölümü EKO polikliniğinde yaptırılabiliyor. 

Tokat’taki kontrol tarihi ve saati ne zaman?

Tokat’taki bu kontrolün yaptırılacağı tarih ve saat aralığı ilan edildi. Yapılan duyuruda “Hastanemiz Kardiyoloji Bölümü EKO Polikliniğinde 28 Şubat 2024 Saat 10:00 – 12:00 aralığında Kalıcı Kalp Pili takılı hastalarımıza pil kontrolü yapılacaktır. Tüm halkımıza duyurulur.” İfadeleri yer aldı.