Efor Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş, Tokat Erbaa'ya 12 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını duyurdu. Holding, gündeminde halka arzı da bulundurarak kahve sektörüne adım atmaya hazırlanıyor. 

Cirosu 4,2 milyar TL'ye ulaşan Efor Holding, büyüme stratejisi kapsamında 'Efor Coffee' markasıyla kahve sektörüne girecek. İbrahim Akkuş, yeni yatırımların etkisiyle cirolarında yüzde 35'lik bir artış beklediklerini belirtti. Holding, 45 yıl önce Rize'de temellerini atmış olup, çay, gübre, enerji ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteriyor.


   Efor Holding çay üretimiyle büyüyerek kendi markası 'Efor'la pazarda güçlü bir konuma gelmiş durumda. Grubun öncü şirketi Efor Çay, Türkiye çay satışlarının yüzde 10,8'ini karşılayarak önemli bir paya sahip.

 Efor Holding'in bu yılki hedefler arasında 'Efor Coffee' markasıyla kahve sektörüne adım atmak yer alıyor.  Tokat Erbaa'da gerçekleştirilecek olan 12 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Efor Holding, geçen yıl elde ettiği 4,2 milyar TL'lik ciroda yüzde 35'lik bir büyüme öngörüyor. İbrahim Akkuş, şirketin başarılı finansal performansının yeni yatırımlarla daha da güçleneceğini vurguluyor.

Muhabir: Şule Şahin